OP VVV - KPSVL II Inkluzivní vzdělávání - „V Sideř

NZDM ZRNKO navazuje na projekt Mimoškolního vyučování Sidera
19. ledna 2023 Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO

NZDM ZRNKO navazuje na projekt Mimoškolního vyučování Sidera

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO již v říjnu loňského roku opětovně spustilo bezplatné doučování dětí ze vsetínských škol, a to především z důvodu velkých mezer a nedostatků ve vzdělání, které si na dětech vybrala distanční výuka v době covidu. Dalším aspektem obnovení původního projektu mimoškolního doučování Sidera bylo také odlehčení finanční zátěže rodičům ze sociálně slabších skupin. 

Charita Vsetín ukončila projekt „V Sideře se učíme jinak“
12. října 2021 OP VVV - KPSVL II Inkluzivní vzdělávání - „V Sideř

Charita Vsetín ukončila projekt „V Sideře se učíme jinak“

Jednou z mnoha činností Charity Vsetín byl také projekt Mimoškolní přípravy SIDERA s názvem „V Sideře se učíme jinak.“  Ten byl Charitou Vsetín zahájen 1. října 2018 a plynule navázal na její dosavadní činnost.  Cílem projektu, podporovaného MŠMT a spolufinancovaného Evropskou unií, tak bylo především poskytnout pomoc a podporu dětem ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí, zejména pak zaměření se na zvládnutí školních povinností a z toho plynoucí úspěšné zakončení povinné školní docházky. 

Aktuality z Mimoškolní přípravy Sidera Charity Vsetín
13. srpna 2021 OP VVV - KPSVL II Inkluzivní vzdělávání - „V Sideř

Aktuality z Mimoškolní přípravy Sidera Charity Vsetín

Čas letních prázdnin pro většinu školáků znamená hlavně odpočinek od učení a školních povinností. Přesto i v letních měsících mnoho dětí ze vsetínských škol využívá příjemnou atmosféru místností Mimoškolní přípravy Sidera na vsetínském Sychrově, ať už k přípravě na opravnou zkoušku nebo k procvičování učiva alternativní a zábavnou formou.

Letní měsíce v SIDEŘE
15. června 2021 Mimoškolní příprava SIDERA

Letní měsíce v SIDEŘE

Další školní rok se již také blíží ke svému konci a Mimoškolní příprava Sidera už netrpělivě vyhlíží hezké letní počasí. Nejen všechny naše děti, ale i kolemjdoucí a návštěvníci, kteří se stejně jako my v Sideře těší z příchodu teplých dnů, si mohou projít poznávací stezku zahradních rostlin a lučního kvítí, které jsme pro ně připravili.

PŘÍPRAVY NA JARO
23. března 2021 Mimoškolní příprava SIDERA

PŘÍPRAVY NA JARO

Zima nám pomalu končí a tak jsme s blížícím se jarem naplánovali v Mimoškolní přípravě Sidera jarní úklid, a to jak uvnitř, v prostorách učeben, tak i na „našem“ malém venkovním prostranství před vchodem do budovy.