Články

BLÁZNÍŠ? NO A!
14. dubna 2024 Blázníš? No a!

BLÁZNÍŠ? NO A!

CAMINO sociální rehabilitace, jedna ze služeb Charity Vsetín, je určena osobám starším 16 let, které mají zkušenost s duševním onemocněním. Nabízí jim pomocnou ruku a podporu například při začleňování do společnosti nebo se zvládáním každodenních starostí a situací, které jsou pro zdravého člověka naprosto běžné.

Mezinárodní den Romů: Charita volá po posílení lidské důstojnosti
6. dubna 2024 Charita Česká republika

Mezinárodní den Romů: Charita volá po posílení lidské důstojnosti

Posílení lidské důstojnosti romské populace v Evropě představuje značnou výzvu, protože nadále přetrvávají velké strukturální nerovnosti a generační chudoba. Stále je zapotřebí významných změn, které pomohou Romům uplatnit jejich práva a žít důstojný život.

Za pacientem vyrážíme i na sněžném skútru
2. dubna 2024 Charita Česká republika

Za pacientem vyrážíme i na sněžném skútru

Domácí péče představuje nezastupitelnou formu zdravotní péče, která je pacientovi poskytována v jeho prostředí. Mezi nesporné výhody této péče patří možnost vycházet z individuálních, měnících se potřeb každého klienta, minimalizace rizika nákazy a výrazné snížení stresu pacienta. Tyto faktory, které vesměs urychlují uzdravení, pak přináší i finanční úspory pro celý zdravotní systém. Klíčovou roli v poskytování domácí zdravotní péče hrají zdravotní sestry. Díky svým zkušenostem a vzdělání musí být schopny vyhodnotit stav pacienta, plánovat a poskytovat péči a zároveň ji koordinovat s ostatními zdravotníky. Na pomezí malebných Krkonoš poskytuje tuto vysoce kvalifikovanou zdravotní péči Bc. Dita Kujovská a její tým zdravotních sester Oblastní charity Trutnov. O tom, že horský terén může být často větší výzvou než samotná zdravotní péče, a o dalších aspektech práce, která je spíše posláním, byl i náš rozhovor.

Velikonoční setkání v Magnolii
29. března 2024 Stacionář Magnolia

Velikonoční setkání v Magnolii

Dne 23. 3. 2024 proběhla v Komunitním centru Ratiboř tradiční velikonoční výstava, pořádaná obcí Ratiboř a místními složkami.

Co kdyby málo udělalo velkou radost?
25. března 2024 Charita Česká republika

Co kdyby málo udělalo velkou radost?

Sbírka potravin, které je Charita Česká republika blízkým partnerem, se v sobotu 13. 4. 2024 opět rozjede ve všech krajích České republiky!