Články

Poděkování za roušky a dezinfekci
21. března 2020 COVID-19

Poděkování za roušky a dezinfekci

Rádi bychom touto cestou poděkovali vsetínské firmě ELLIPSE CZ s. r. o., která nás stejně jako další dobrovolníci, ochotně podpořila v této nelehké době a věnovala pro Charitu Vsetín šité roušky, které stejně jako spousta jiných organizací potřebujeme k naší každodenní práci. Náš dík patří také UTB Zlín, která nám věnovala dezinfekční prostředky. Velmi si této pomoci vážíme.

Poděkování otce arcibiskupa všem pracovníkům Charit Arcidiecéze olomoucké
27. března 2020 Arcidiecézní charita Olomouc

Poděkování otce arcibiskupa všem pracovníkům Charit Arcidiecéze olomoucké

Milí pracovníci Charit,
vím, že jste v této napjaté situaci na roztrhání, proto Vám nebudu psát dlouhý dopis, ale chci Vám stručně vyjádřit veliké a upřímné poděkování. Nemám moc informací o tom, jak se daří každému z Vás a jaké jsou podmínky zrovna u Vás, ale to, co vím, je dost pro to, abych Vás provázel svou modlitbou daleko více než běžně. I tak jsem denně posílal ráno a večer požehnání všem naši pracovníkům a mezi nimi jsem jmenoval pracovníky Charit, ale dnes máte spolu s nemocnými mimořádné místo v mých modlitbách.

Pomoc cizincům v České republice
26. března 2020 Charita Česká republika

Pomoc cizincům v České republice

Současná složitá situace vlivem pandemie koronaviru přivádí do problémů i cizince žijící v České republice. Někteří ztratili práci, následně mohou přijít také o bydlení, a ocitnou se proto ze dne na den na ulici. Nemohou odcestovat zpět domů, protože hranice jsou uzavřené.

Start v roce 2020 v Zrnku!
21. března 2020 Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO

Start v roce 2020 v Zrnku!

První měsíce roku nás nepotěšily zimou ani sněhem, nemohli jsme vyrazit na boby ani koulovat se, ovšem v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Zrnko jsme si zimní náladu i přesto užili a o zábavu nebyla nouze. Každý měsíc jsme se věnovali konkrétnímu preventivnímu programu. Věnovali jsme se tvoření, hraní zábavných her, soutěžím a rovněž rozvoji talentu při hudebních a sportovních dílnách.

Pomoc a podpora Charity v době karantény
19. března 2020 COVID-19

Pomoc a podpora Charity v době karantény

Skokem jsme se ocitli v problémech, na které jsme ani nemohli být připravení. I přesto, že jsme nuceni zavírat či omezovat poskytování našich služeb, usilovně hledáme způsoby, jak potřeby našich klientů zabezpečit. Našimi klienty se stali i ti, kteří doposud naši pomoc nepotřebovali.