Články

Oslavy výročí 30. let Charity Vsetín
13. června 2022 z Charity Vsetín

Oslavy výročí 30. let Charity Vsetín

V neděli 5. června uspořádala Charita Vsetín v Panské zahradě odpoledne plné zábavy, kterým oslavila své výročí 30. let činnosti a působení v našem regionu. A že to byla oslava opravdu vydařená! Panská zahrada se v odpoledních hodinách začala plnit nejen pracovníky a přáteli Charity Vsetín, ale také seniory a převážně rodinami s dětmi. Není divu, když na příchozí čekal opravdu bohatý program a nespočet dobrot.  Už při vstupu do parku děti dostaly na památku balónek nebo klíčenku, dospělí pak propisku s logem Charity, reflexní samolepku nebo si jen tak pro zajímavost mohli nechat změřit krevní tlak.

Hledáme metodika sociálních služeb - úvazek 0,5
23. června 2022 Arcidiecézní charita Olomouc

Hledáme metodika sociálních služeb - úvazek 0,5

Na našem webu jsou zveřejňovány také všechny nabídky volných míst.

Útěk z Ukrajiny: Vyděsilo je i hučení větráku a letící letadlo
10. června 2022 Charita pro Ukrajinu

Útěk z Ukrajiny: Vyděsilo je i hučení větráku a letící letadlo

Přichází k němu babička a děda, přestože už několik let nejsou mezi živými. Jedenáctiletý Matvej takto popisuje sen, který se mu stále vrací. O tři roky starší Karolína se zase ve snu bojí, že její město zatopí obří jezero. Oba mají za sebou dramatický útěk z Ukrajiny.

Iniciativa Za bydlení předložila vládě návrh zákona, který pomůže řešit bytovou nouzi
9. června 2022 Charita Česká republika

V úterý 7. června odborníci z iniciativy Za bydlení předali zástupcům vlády návrh zákona o podpoře v bydlení. Bytová nouze je již několik let palčivým problémem Česka. Dostupnost bydlení se neustále zhoršuje, proto je důležité prohlubující se krizi řešit. Současná vláda se zavázala, že připraví během prvních dvou let svého volebního období legislativu, která pomůže najít východisko.

Rekordní výtěžek z letošní Tříkrálové sbírky již pomáhá. Děkujeme!
2. června 2022 Charita Česká republika

Rekordní výtěžek z letošní Tříkrálové sbírky již pomáhá. Děkujeme!

Všechny příspěvky z Tříkrálové sbírky jsou nyní pečlivě sečteny a zkontrolovány. Dárci přispívali do kasiček rozmístěných na veřejných místech, online i prostřednictvím dárcovských SMS. Jejich solidarita nás ohromila. Darovali totiž rekordní částku ve výši 141 371 664 korun, za kterou velmi děkujeme!