Články

Smysl logoterapie a existenciální analýzy…
26. února 2024 Vzdělávání

Smysl logoterapie a existenciální analýzy…

Věděli jste, že Charita Vsetín rozšířila svou činnost také o oblast vzdělávání?  Díky získané akreditaci Ministerstva práce a sociálních věcí na vzdělávací program, má v současné době služba Camino sociální rehabilitace otevřeny hned dva semináře s názvem „Možnosti využití logoterapie a existenciální analýzy v sociální práci I. a II.“  Pokud ale nejste zrovna odborník z oboru, možná nevíte, co si vlastně pod takovým názvem představit…

Pozvánka: Caritas CARES s hostem M. Jurečkou, místopředsedou vlády ČR a mnoho dalšími
14. března 2024 Charita Česká republika

Pozvánka: Caritas CARES s hostem M. Jurečkou, místopředsedou vlády ČR a mnoho dalšími


Charita Česká republika
vás zve na odbornou konferenci spojenou s představením národní zprávy Caritas CARES 2023 pro Českou republiku.

Poděkování dobrovolníkům
26. února 2024 Stacionář Magnolia

Poděkování dobrovolníkům

Stacionář Magnolia - ambulantní sociální služba Charity Vsetín, určená pro seniory starší 65 let, má za sebou další rok. Tuto naši činnost jsme v roce 2023 rozšířili o pobočku v Ratiboři a našim seniorům se tak nabídly další možnosti v rámci společného sdílení a setkávání. Dnes a denně se naši pracovníci snaží přinášet klientům Magnolie nové a nové zajímavé akce a aktivity, které je obohacují a podporují v různých oblastech jejich osobností. Velkou pomocí a oporou v jejich práci jim jsou také milí hosté, stážisté a dobrovolníci, kterým patří náš srdečný dík.

Leden v Magnolii
26. února 2024 Stacionář Magnolia

Leden v Magnolii

I přes to, že v lednu na nás útočily viry a bacily, hned po Novém roce jsme se opět všichni sešli v plném počtu. Nový rok jsme zahájili biblickou hodinou a uvařili si společně oběd. Po Vánocích bylo potřeba protáhnout tělo. Zařadili jsme do programu pravidelné cvičení a hry.

Všechno ruce nezvládnou. Pomůžete nám? SBÍRKA na Ukrajinu
24. února 2024 Arcidiecézní charita Olomouc

Všechno ruce nezvládnou. Pomůžete nám? SBÍRKA na Ukrajinu

Díky humanitárnímu skladu Caritas Kolomyja, jsme na Ukrajinu dopravili a s jejich pomocí dále rozdistribuovali potřebným tisíce tun materiálu. Pomoc se tak dostala do mnoha míst od západních až po východní frontové oblasti. Rodinám s dětmi, uprchlíkům, seniorům, nemocným, hendikepovaným, se tak dostalo pomoci stovkami dodaných elektrických generátorů, více než jedním a půl tisícem plynových kamen, velkokapacitními stany, stovkami tun potravin, hygienických potřeb, desinfekčních prostředků, zdravotnického materiálu, kompenzačních pomůcek. Toto partnerské distribuční středisko v Kolomyji bylo, je a bude, pro naši další pomoc Ukrajině, naprosto klíčové. Obracíme se na vás s naléhavou žádostí o podporu. Prosíme Vás o finanční dar.