Články

Jaro 2020 v NZDM ZRNKO
29. června 2020 Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO

Jaro 2020 v NZDM ZRNKO

Jarní měsíce v Zrnku byly vcelku smutné. Stejně jako ostatní zařízení, i nás zasáhla mimořádná situace, spojená s pandemií Covid-19. Vzhledem k vládním nařízením jsme museli naši službu na konci měsíce března uzavřít a dveře klubovny zůstaly zamčené i po celý duben a část měsíce května. Naši uživatelé tak přišli o připravený zajímavý program a zábavu, která pro ně byla na jarní měsíce naplánována. Přestože jistá omezení přetrvávala, s velkou radostí jsme se vrátili do klubovny na konci května.

Na vlně pomoci proti bezmoci: Pan Josef může lidem zase ulevovat od bolesti
24. června 2020 Charita Česká republika

Na vlně pomoci proti bezmoci: Pan Josef může lidem zase ulevovat od bolesti

Díky darům shromážděným na kontě Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci už dostali první lidé, kteří kvůli pandemii onemocnění covid-19 přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb, přímou finanční pomoc. Na Charitu Česká republika se obrátil i pan Josef, kterého kombinace ukončené neschopenky, dluhů a opatření proti šíření nákazy málem dostala do patové situace.

Blesková povodeň na Uničovsku kamerou TV Noe
18. června 2020 Arcidiecézní charita Olomouc

Blesková povodeň na Uničovsku kamerou TV Noe

Televize Noe natočila reportáž o povodni, která zasáhla v noci ze 7. na 8. června několik obcí na Uničovsku. Pomoc postiženým rodinám poskytuje rovněž Charita.

Podpořte svými běžnými nákupy Charitu Vsetín
16. června 2020 z Charity Vsetín

Podpořte svými běžnými nákupy Charitu Vsetín

GIVT promění vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Na portálu GIFT.cz najdete přes 1 200 nejznámějších e-shopů. Z vašeho nákupu naše organizace vždy dostane příspěvek, ale vy při tom nezaplatíte nic navíc! Před nákupem stačí navštívit portál GIVT.cz nebo využít Pomocníka.

Děkujeme všem, kdo pomáhají!
16. června 2020 Arcidiecézní charita Olomouc

Děkujeme všem, kdo pomáhají!

Děkujeme Vám všem, kdo jste společně s námi v minulých dnech pomohli lidem, které zasáhla blesková povodeň na Uničovsku. Pomoc ať už finanční, či materiální dary mají cenu o to větší, že mnoho rodin, které přišly téměř o všechno vědí, že v krizové situaci nejsou sami. Vážíme si každé i sebemenší pomoci.