Odjinud

Deštivá sobota přilákala návštěvníky na streamované debaty Charity Česká republika
23. září 2022 Charita Česká republika

Vnést život do veřejného prostoru, přiblížit náhodným kolemjdoucím i cíleně přicházejícím návštěvníkům svoji dlouhou historii, představit jim svoji současnost, a především nechat je Zažít město jinak se v sobotu 17. září na Jungmannové náměstí v Praze pokusila letos poprvé také Charita Česká republika. Mimořádně deštivé počasí ale zahnalo diváky do tepla domovů, a tak byl zájem o naši prezentaci patrný spíše na streamu než v terénu.

Letos poprvé můžete zažít jinak nejen město, ale také Charitu
13. září 2022 Charita Česká republika

Letos poprvé můžete zažít jinak nejen město, ale také Charitu

Do sousedských slavností Zažít město jinak se letos poprvé zapojuje i Charita Česká republika. Na svém stanovišti na Jungmannově náměstí v centru Prahy nabídne v sobotu 17. září kolemjdoucím zajímavý kulturní i volnočasový program a v rámci série odborných přednášek a debat nechá posluchače nahlédnout do širokého spektra svých aktivit, ať už z oblasti sociální a zdravotní, tak i migrační či zahraniční humanitární a rozvojové spolupráce.

Charita Česká republika v pomoci Ukrajině nepolevuje
24. srpna 2022 Charita Česká republika

Charita Česká republika v pomoci Ukrajině nepolevuje

Před půl rokem vpadla ruská armáda na území suverénního státu Ukrajina. V reakci na ruskou vojenskou agresi jsme bezprostředně vyhlásili sbírku Charita pro Ukrajinu, která byla původně zamýšlená jako akutní pomoc obyvatelům země zasažené ruskou mocenskou rozpínavostí a násilnou invazí. Zároveň jsme se začali připravovat na systematičtější pomoc pro uprchlíky na našem území, aniž bychom tušili, že válečný konflikt rozpoutá nejhorší uprchlickou krizi, jakou Evropa nezažila od druhé světové války.

Výstava Vietnam Stories aneb Jak se žije Vietnamcům v České republice
22. srpna 2022 Charita Česká republika

Výstava Vietnam Stories aneb Jak se žije Vietnamcům v České republice

Vietnamci v České republice, to nejsou jen majitelé večerek a podnikatelé ve středním věku. Jsou to i senioři, děti a dospívající, progresivní „youngsters“. Vyrůstá tu již třetí vietnamská generace. Zveme vás na putovní výstavu fotografií, jejichž autorem je přední dokumentární fotograf Jindřich Štreit.

Milostivé léto II odstartuje za dva týdny, připravit se na něj může dlužník již teď
17. srpna 2022 Charita Česká republika

Ve středu 17. srpna uspořádala Charita Česká republika ve své centrále v Praze brífink na téma milostivé léto II a ratifikace evropské směrnice o oddlužení, na kterém před novináři promluvila koordinátorka pro sociální oblast Charity Česká republika Iva Kuchyňková.