Odjinud

Na vlně pomoci proti bezmoci: Pan Josef může lidem zase ulevovat od bolesti
24. června 2020 Charita Česká republika

Na vlně pomoci proti bezmoci: Pan Josef může lidem zase ulevovat od bolesti

Díky darům shromážděným na kontě Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci už dostali první lidé, kteří kvůli pandemii onemocnění covid-19 přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb, přímou finanční pomoc. Na Charitu Česká republika se obrátil i pan Josef, kterého kombinace ukončené neschopenky, dluhů a opatření proti šíření nákazy málem dostala do patové situace.

Blesková povodeň na Uničovsku kamerou TV Noe
18. června 2020 Arcidiecézní charita Olomouc

Blesková povodeň na Uničovsku kamerou TV Noe

Televize Noe natočila reportáž o povodni, která zasáhla v noci ze 7. na 8. června několik obcí na Uničovsku. Pomoc postiženým rodinám poskytuje rovněž Charita.

Děkujeme všem, kdo pomáhají!
16. června 2020 Arcidiecézní charita Olomouc

Děkujeme všem, kdo pomáhají!

Děkujeme Vám všem, kdo jste společně s námi v minulých dnech pomohli lidem, které zasáhla blesková povodeň na Uničovsku. Pomoc ať už finanční, či materiální dary mají cenu o to větší, že mnoho rodin, které přišly téměř o všechno vědí, že v krizové situaci nejsou sami. Vážíme si každé i sebemenší pomoci.

Voda je připravila o všechno
12. června 2020 Arcidiecézní charita Olomouc

Voda je připravila o všechno

„Přišli jsme úplně o všechno, i o léky. Jsme hodně šetrní, a přes to že jsme v důchodu, našetřili jsme si na novou ledničku, kterou jsme měli deset měsíců. Myčku, která mi hodně pomáhala, jsme koupili před necelými dvěma roky, tu voda taky zničila“, říká nešťastná seniorka a ukazuje téměř novou myčku ve které zůstalo i nádobí. „Voda brala vše takovou rychlostí, že se nepodařilo zachránit nic.“

„Hodně sil. Držte se, myslíme na Vás“, vzkazují dárci lidem do zaplavených obcí.
10. června 2020 Arcidiecézní charita Olomouc

Lidé ve všech koutech naší země opět prokazují velkou dávku solidarity a empatie, v souvislosti s povodněmi, které postihly několik obcí na Uničovsku. Charita děkuje všem, kteří pomáhají ať už materiálně, či jiným způsobem.