Odjinud

27. března 2020 Arcidiecézní charita Olomouc

Poděkování otce arcibiskupa všem pracovníkům Charit Arcidiecéze olomoucké

Milí pracovníci Charit,
vím, že jste v této napjaté situaci na roztrhání, proto Vám nebudu psát dlouhý dopis, ale chci Vám stručně vyjádřit veliké a upřímné poděkování. Nemám moc informací o tom, jak se daří každému z Vás a jaké jsou podmínky zrovna u Vás, ale to, co vím, je dost pro to, abych Vás provázel svou modlitbou daleko více než běžně. I tak jsem denně posílal ráno a večer požehnání všem naši pracovníkům a mezi nimi jsem jmenoval pracovníky Charit, ale dnes máte spolu s nemocnými mimořádné místo v mých modlitbách.

Pomoc cizincům v České republice
26. března 2020 Charita Česká republika

Pomoc cizincům v České republice

Současná složitá situace vlivem pandemie koronaviru přivádí do problémů i cizince žijící v České republice. Někteří ztratili práci, následně mohou přijít také o bydlení, a ocitnou se proto ze dne na den na ulici. Nemohou odcestovat zpět domů, protože hranice jsou uzavřené.

Kde vám v Charitě poradíme
17. března 2020 Charita Česká republika

Kde vám v Charitě poradíme

Omezené vycházení, nutnost postarat se o své blízké, snížený příjem z důvodů péče o děti. To je jen malý výčet nových situací, v nichž se řada lidí ocitá kvůli epidemiologickým opatřením. Mnozí možná nevědí, že by jim s problémy mohla pomoci Charita.

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!
16. března 2020 Charita Česká republika

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!

Všichni se teď přesouváme jen mezi prací, domovem a obchody s jídlem. Další krok, který bychom měli společně udělat, je začít nosit roušku. Třeba tu ušitou doma. Nebo klidně šátek či šálu. Důležité je mít na veřejnosti zakrytý nos a ústa.

Charita dělá vše pro to, aby zůstala nablízku potřebným
12. března 2020 Charita Česká republika

Charita dělá vše pro to, aby zůstala nablízku potřebným

Situace ve světě i u nás se v souvislosti s rizikem šíření koronaviru, který způsobuje onemocnění COVID-19, každý den mění.