NZDM ZRNKO navazuje na projekt Mimoškolního vyučování Sidera

NZDM ZRNKO navazuje na projekt Mimoškolního vyučování Sidera

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO již v říjnu loňského roku opětovně spustilo bezplatné doučování dětí ze vsetínských škol, a to především z důvodu velkých mezer a nedostatků ve vzdělání, které si na dětech vybrala distanční výuka v době covidu. Dalším aspektem obnovení původního projektu mimoškolního doučování Sidera bylo také odlehčení finanční zátěže rodičům ze sociálně slabších skupin. 

Pomoci s přípravou do školy se v ZRNKU snaží nejen dětem ze vsetínských základních škol, ale nyní i těm z blízkého okolí. Klub je plně v provozu v novém otevíracím čase, viz: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO (charita.cz) a má opět k dispozici původní výukovou místnost Sidery, kde bude probíhat veškerá individuální výuková činnost a příprava do školy. Učebna, která byla dočasně využívána Charitou Vsetín jako sklad humanitární pomoci lidem zasaženým válkou na Ukrajině, je nyní opět připravena a uzpůsobena potřebám mladých uživatelů Nízkoprahového zařízení. Nechybí samozřejmě stoly, židle, velká multifunkční tabule, široký výběr učebnic a knih, pochlubit se můžeme také kvalitní informační technikou nebo relaxační zónou, ale především týmem dobrovolníků, kteří budou našim uživatelům se školní přípravou pomáhat.

učebna.01učebna.02

Rádi mezi sebou přivítáme další nadšené dobrovolníky, ať už mladé lidi či studenty, kdy dobrovolník musí být starší 15 let nebo také zkušené pedagogy v seniorském věku, kteří rádi nezištně pomáhají dětem a byli by ochotni občasnými, předem naplánovanými návštěvami, pomáhat naší mládeži k dosažení lepších studijních výsledků. Při mimoškolním doučování se zaměřujeme hlavně na matematiku, anglický a český jazyk. Dobrovolníci s žáky probíranou látku zopakují, vysvětlí, pomohou s přípravou na školní testy či s domácími úkoly. Věříme, že tato naše činnost přinese dětem nejen lepší studijní výsledky, ale bude milým zpestřením i pro dobrovolníky, kterým nejen že dětská společnost jistě zlepší náladu, ale dodá spoustu radosti při sledování školních pokroků našich uživatelů, kteří díky systematické školní přípravě jistě budou chodit do školy opět s úsměvem!

Pracovníci NZDM ZRNKO