Letní měsíce v SIDEŘE

Letní měsíce v SIDEŘE

Další školní rok se již také blíží ke svému konci a Mimoškolní příprava Sidera už netrpělivě vyhlíží hezké letní počasí. Nejen všechny naše děti, ale i kolemjdoucí a návštěvníci, kteří se stejně jako my v Sideře těší z příchodu teplých dnů, si mohou projít poznávací stezku zahradních rostlin a lučního kvítí, které jsme pro ně připravili.

Vystavené obrazy všemožných rostlin visí na okolních stromech v přilehlém parčíku, vedle sídla Sidery. Všichni příchozí si tak mohou ověřit své znalosti z přírodopisu a pokusit se určit názvy rostlin, které jsme důmyslně zakryli pro možnou následnou kontrolu.

IMG_20210603_120922IMG_20210603_120950

V současné době se konečně návštěvnost doučování v našich učebnách díky zrušení pandemických opatření zvedla a děti k nám opět stabilně docházejí v pravidelných časech. Podporujeme je v předmětech jako je čeština, matematika, angličtina a němčina, ale také v činnostech, které rozvíjejí jejich logické uvažování a základní vztah k přírodě.

Přestože před koncem školního roku máme v SIDEŘE opravdu nabitý rozvrh, už nyní se těšíme a počítáme s aktivitami pro děti i v období letních prázdnin - ať už za námi přijdou s žádostí o pomoc při přípravě do dalšího ročníku nebo budou chtít společně podniknout zábavné venkovní činnosti. A všem našim ostatním příznivcům a přátelům přejeme pohodový letní čas a příjemně strávené měsíce volna a dovolené.

Za pracovníky SIDERY Nina Trochtová – Mimoškolní příprava SIDERA.

msmtlogologocharitavs