Dobrá nálada uživatelů stacionáře Magnolia ve Vsetíně je díky blížícím se jarním dnům stále pozitivní a veselá. Nepokazila nám ji zima, mráz ani občasný déšť! Vzhledem k současným, stále ještě chladnějším dnům, se nám nabízejí spíše vnitřní aktivity, které pro nás ale nejsou dozajista příležitostí k zahálení a lenošení! 

V únoru ve stacionáři tedy nemohly chybět rukodělné a výtvarné dílny, kdy jsme společnými silami tvořili tichý, ke zvířatům ohleduplný ohňostroj nad městem, smažili si masopustní koblížky, udělali radost výrobou „Valentýnky“, procvičili se v postřehu při hře s míči, oslavili narozeniny některých z nás, ale také Mezinárodního dne žen nebo pekli domácí rohlíky s vlastním pařížským salátem. 

Naší oblíbenou akcí jsou vždy také besedy s paní Irmou Zajíčkovou a Hanou Malou ze vsetínské  Masarykovy veřejné knihovny, které nás pravidelně navštěvují a předčítají nám ukázky z knižních novinek na trhu. V březnu nás navštívila také paní Miluška Makyčová, se kterou jsme si v rámci pravidelného tréninku paměti namáhali milou vzpomínkovou formou naše hlavičky. 

Ve stacionáři nás stále baví objevovat, zkoušet a učit se něco nového. Radost a nadšení nám tak přinesly nově pořízené relaxační hudební nástroje – Lena drum, metalofon nebo kalimba, kdy jsme jejich zvuk a hru na ně se zvědavostí vyzkoušeli. 

Musíme ale říci, že ale i my v našem stacionáři již netrpělivě vyhlížíme jaro a těšíme se, jaké nové aktivity a setkání nám jarní dny přinesou!

Bc. Marta Kovářová

vedoucí Stacionáře Magnolia - Vsetín
Tel.: 737 636 926 E-mail: 88EDRWagc8Ey.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys