Stacionář Magnolia - ambulantní sociální služba Charity Vsetín, určená pro seniory starší 65 let, má za sebou další rok. Tuto naši činnost jsme v roce 2023 rozšířili o pobočku v Ratiboři a našim seniorům se tak nabídly další možnosti v rámci společného sdílení a setkávání. Dnes a denně se naši pracovníci snaží přinášet klientům Magnolie nové a nové zajímavé akce a aktivity, které je obohacují a podporují v různých oblastech jejich osobností. Velkou pomocí a oporou v jejich práci jim jsou také milí hosté, stážisté a dobrovolníci, kterým patří náš srdečný dík.

Dobrovolníci s našimi uživateli například pekli dobroty, tvořili výrobky pro radost, vyprávěli si společně o různých zážitcích a cestách nebo do stacionáře přivedli pro chvíle pohody také svá ochočená zvířata. Mimo to pomáhali pracovníkům stacionáře také při doprovodech na výlety a aktivity mimo stacionář. Někteří z nich, zejména děti a mládež, přišli zase zatančit, zazpívat nebo zahráli na housle, kytaru, klarinet, flétnu, saxofon, klavír, harmoniku i basu, a vytvářeli tak ve stacionářích jedinečnou, přátelskou a pohodovou atmosféru.

Mezi hosty a dobrovolníky, kteří  svou přítomností obohatili v průběhu minulého roku náš denní program ve stacionáři a darovali tak v souhrnu na 500 hodin svého volného času a schopností, byli faráři a kazatelé z různých církevních denominací: Štěpán Marosz, Miroslaw Jelinek, Wiera Jelinek, P. František Král, P. Jindřich Peřina, Milan Michalík, Bronislav Czudek, Miroslav Eštok, Mária Jenčová, Lenka Freitingerová, Jan Olšák, Jerzy Piotr Szwarc; starostové: Martin Žabčík a Petr Laštovica; a další dobrovolníci: Michal Děckuláček, Zdeněk Drga, Luděk Drlík, Martina Valůšková, Dana Kovářová, Emilie Kamasová, Alena Vaculíková, p. Knápková, Miluška Makyčová, pejskaři, Věra Dulavová, Marie Ressová, Vlasta Březovská, Helena Gajdušková, Luďka Sovová, Nikol Kheilová, Jaroslav Škrobák, Dominika Ritterová, Nikol Pilčíková, Adéla Pilčíková, Ondřej Kovář, Jakub Kovář, Petr Kovář, Petra Křupalová z Centra pro rodinu, Irma Zajíčková, Hana Malá a Iveta Škapová z Masarykovy veřejné knihovny, Zvířecí útulek Vsetín a Lesní správa. Za návštěvu a pestrý program děkujeme také dětem: MŠ Jablůnka, MŠ Ratiboř, ZUŠ Morava, Kosáčci, Lesní školka Vesník, ZUŠ Vsetín, ZUŠ Kostka, ZŠ, MŠ a PŠ Turkmensk a ZŠ Všemina.

Za všechny pracovníky i klienty obou poboček stacionáře děkujeme všem našim milým hostům a dobrovolníkům, kteří nám věnovali svůj čas a obohatili a obdarovali nás svou přítomností. Věříme, že tato započatá milá spolupráce bude pokračovat i v letošním roce.

Bc. Hana Davidová

vedoucí Stacionáře Magnolia - Ratiboř
Tel.: 797 864 968 E-mail: hana.davidova@vsetin.charita.cz 

Bc. Marta Kovářová

vedoucí Stacionáře Magnolia - Vsetín
Tel.: 737 636 926 E-mail: marta.kovarova@vsetin.charita.cz