Září a říjen 2016 v NZDM Zrnko

Září a říjen 2016 v NZDM Zrnko

Začalo září a na léto přišlo stáří. Naši uživatelé se vrátili do školních lavic, ale v NZDM Zrnku při Charitě Vsetín byl stále nabitý program, který je potěšil.

Září provázelo téma: „Kdo je tvůj idol?“ K tématu byla opět připravena beseda i tvoření. Dne 12. 9. jsme si s uživateli připravili špagety, které se nám opravdu povedly, všichni jsme si na nich pochutnali. Dne 19. 9.proběhl v Zrnku den otevřených dveří. Nejen uživatelé, ale také jejich kamarádi, zájemci i veřejnost se mohli podívat, jak to u nás vypadá, jaké aktivity nabízíme a od kdy do kdy službu poskytujeme. Dne 21. 9. proběhla soutěž ve zpěvu, která uživatele velmi bavila, vzájemně se podporovali a pomáhali si. Uživatelé zpívali dvě písně, jednu povinnou a druhou libovolnou. Se zářím „babím létem“ jsme se rozloučili při večerním klubu, kdy se naše mládež věnovala sprejování graffiti.

Sprejování graffity II

V říjnu jsme zvolili téma: „Život v náhradní rodině.“ Na téma proběhla beseda a promítli jsme si také film, který poskytl uživatelům více informací o této problematice.  Dne 3. 10. jsme se věnovali tvoření přáníček ke svatbě naší milé vedoucí Zrnka Veroniky. U tvoření jsme zůstali a vyrobili jsme krásné obrázky z listí, které opadalo ze stromů. Dne 19. 10. nás v Zrnku navštívil pan Pavel Tabásek z kapely „Tabáskova partyka“, který uživatelům zahrál a zazpíval své písně. Všichni se dobře bavili. Uživatelé se zapojovali zpěvem a doprovázeli hudebníka pomocí chřestítek, která si sami vyrobili. Dne 20. 10. se uživatelé zapojili do turnaje ve stolním fotbálku.  Dne 25. 10. jsme se v tělocvičně učili hrát nohejbal, což uživatele velmi ocenili a aktivně se zapojovali. S těmi, kteří si to za své chování zasloužili, jsme se také vydali do Městských lázní Vsetín.  Uživatelé řádili na tobogánech, plavali a skvěle si to užili. Dne 31. 10. proběhla v klubovně velká Halloweenská párty plná masek, strašidelných příběhů a povídaček.

Uživatelé se však mají na co těšit i v listopadu a prosinci. Kromě pravidelných návštěv tělocvičny a výuky hry na klavír, nás čeká návštěva kina Vatra ve Vsetíně. Soutěž o největšího siláka Zrnka, zdobení vánočního stromečku, tvoření perníčků a mnoho dalšího.

Za tým NZDM Zrnko Bc. Tereza Liňová, sociální pracovník, Charita Vsetín