Velikonoce jsou jedny z nejvýznamnějších křesťanských svátků v roce, proto ani u nás v ZRNKU jsme nesměli zanedbat sváteční přípravy na jejich oslavu. V prostorách klubu a v kanceláři nám nechybí také „postnička,“ do které naši uživatelé i zaměstnanci mohou vkládat ušetřené peníze za požitky, které si během postní doby odřekli.

V posledních týdnech jsme společně vyráběli především pestrobarevné dekorace a doplňky, kterými jsme si zdobili naše klubové prostory a snažili se tak navodit příjemnou atmosféru nadcházejících svátků jara.

Spolu s velikonočním tvořením jsme uspořádali pro naše děti a mládež také soutěž, kdy jsme hodnotili tři nejlépe vybarvená vajíčka. Všechny tato výzva velmi bavila a účastnili se jí s opravdovým zaujetím. Tři výherci obdrželi sladkou odměnu, ale vybrat ty nejhezčí kraslice mezi tolika povedenými výtvory bylo opravdu náročné!

Pro naše nejmladšími uživatele jsme připravili jednoduchou zábavnou variantu výroby velikonočních vajíček a zajíčků na špejli, kdy si pak s nadšením odnášeli některé ze svých výtvorů domů.

NZDM Zrnko přeje všem požehnané Velikonoce!

Marie Janušová

vedoucí nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ZRNKO
Tel.: 571 429 817 E-mail: 88EsVW%79nFy.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys