První měsíce roku 2017 v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO

První měsíce roku 2017 v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO

Přišel nový rok 2017 a s ním i nové a zábavné programy pro uživatele, kteří navštěvují Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO při Charitě Vsetín v hojném počtu. Děti a mládež měli v lednu a únoru o zábavu postaráno díky akčnímu programu, který pro ně pracovníci připravili.

Se starým rokem jsme se náležitě rozloučili vánočním večírkem, kde měli uživatelé možnost ochutnat pizzu a dostat dárečky. Poté jsme shlédli vystoupení žonglérů a ohnivou show. Nový rok započal měsícem leden, který se nesl v duchu tématu: „Významné osobnosti“. K tomuto tématu byla připravena beseda, kde jsme diskutovali o historicky významných osobnostech a připomněli si prezidenty ČR. V návaznosti na besedu jsme tvořili koláž. Také se uskutečnil turnaj v ping pongu, kde měli uživatelé možnost vyhrát krásné ceny. Proběhlo i papírové tvoření a bobování na kopci, kdy jsme si náležitě užili napadlého sněhu.

Únor je krátkým měsícem, ale o aktivity v NZDM Zrnko jsme neměli nouzi. Na začátku února jsme vyhlásili soutěž Malba/kresba na téma hudební styly, kde děti mohli nosit své obrazy po dobu skoro celého měsíce, přičemž 27. 2. jsme vyhlásili výherce. Tento měsíc nás doprovázelo téma: „Autorita“. S dětmi a především naší mládeží jsme opět při besedě probírali, co si pod pojmem autorita představit. Dne 9. 2. jsme společně tvořili Valentýnky, k příležitosti svátku všech zamilovaných. Dne 20. 2. jsme si s uživateli upekli pizza šneky, na kterých jsme si zároveň velmi pochutnali. V závěru měsíce jsme si povídali o masopustu, což je dlouholetá tradice a s přítomnými jsme prodiskutovali, jak masopust probíhá ve městě a jak na vesnici.

Naši uživatelé, ale noví zájemci se mohou těšit i na další měsíce, kde pro ně připravujeme spoustu dalších zajímavých aktivit. Čeká nás vítání jara a s ním mnoho dobrodružství a nových zážitků.

Za tým NZDM Zrnko

Magdaléna Juráňová, kontaktní a aktivizační pracovník, Charita Vsetín