První měsíc v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO

První měsíc v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO

Přestože jsme si v lednu sněhu moc neužili, v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Zrnko při vsetínské Charitě nebylo o zábavu nouze.

První měsíc v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO 

Přestože jsme si v lednu sněhu moc neužili, v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mláStolní fotbálekdež Zrnko při vsetínské Charitě nebylo o zábavu nouze. Na své si přišli fandové sportu, každé pondělí jsme navštívili tělocvičnu, kde si kluci zahráli fotbal, každý čtvrtek probíhal box. Dne 22. 1. 2014 proběhl turnaj ve stolním fotbálku. Tato hra je mezi uživateli velmi oblíbená, často ji hrají a trénují, proto nebylo vůbec snadné stát se vítězem. Každé středeční odpoledne se neslo v rytmu tanečních stylů reggaeton a dancehall, ale také tradiční romské hudby. Nechybělo kreativní tvoření obrázků pomocí voskovek a tuže, které zabodovalo převážně u dívek.

Preventivní téma měsíce znělo „Zdravý životní styl“. Téma, které je u dětí a mládeže poměrně nepopulární, jsme se snažili pojmout netradiční a zábavnou formou. Uživatelé vytvořili pexeso s tématikou zdravé výživy, také si zahráli hru „Výletníci“, která jim přiblížila provázanost příjmu a výdeje energie.

Mgr. Silvie Krhutová
Charita Vsetín, NZDM Zrnko