Prní měsíce roku 2015 v NZDM Zrnko

Prní měsíce roku 2015 v NZDM Zrnko

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO, navštěvují děti a mládež ze Vsetína nejen pro zábavu. Pracovníci pro své návštěvníky a kamarády, připravují na každý měsíc zajímavý a originální program. Každý měsíc je v ZRNKU zaměřen na jedno téma, které je aktivitami rozvíjeno, nejlépe zábavnou formou. Co se v NZDM ZRNKO událo od začátku roku 2015 se můžete dočíst v tomto článku.

První měsíce roku 2015 v NZDM Zrnko

Nový rok v NZDM Zrnko při Charitě Vsetín jsme zahájili 5. ledna tradičním pondělním fotbalem v tělocvičně. Měsíc leden se nesl v duchu tématu Moje budoucnost. S dětmi jsme diskutovali nejen o tom, jaké by chtěly jednou vykonávat povolání, ale také co je k tomu potřeba vystudovat, nebo jak si vyřídit občanský průkaz.

V lednu se také uskutečnil turnaj ve stolním fotbálku, který našel po napínavém boji svou dvojici vítězů. Velký úspěch měla i výroba šperků z FIMO hmoty, která zaujala nejen dívky, ale i chlapce. S FIMEM jsme strávili celé dvě odpoledne, ale jemnou motoriku jsme si procvičili i papírovým tvořením při výrobě kuličkových obrázků z krepových papírů. A protože nám v lednu přálo i typicky zimní počasí, strávili jsme hodně času na kopci bobováním a užíváním si sněhových radovánek.

Únorem nás provázelo téma Já a společnost. Věnovali jsme se základům slušného chování ve společnosti i etiketě. Při vyrábění brožury NZDM Zrnko jsme si zopakovali pravidla, která zde dodržujeme, protože opakování, jak dobře známe, je matka moudrosti. Jelikož se blížil svátek svatého Valentýna, tak jsme 9. února společně vyráběli valentýnky pro své blízké. V rukodělných činnostech jsme pokračovali i později a to tvořením stojánků na tužky z ruliček toaletního papíru, které se nám velmi povedli.

V tělocvičně jsme na chvíli zapomněli na oblíbený fotbal a věnovali se hře florbalu. Celý měsíc také probíhala soutěž v kresbě a malbě. Motivací ke kresbě bylo téma předchozího měsíce: Moje budoucnost. Sešlo se hned několik šikovných malířů a vítěz si po vyhlášení 26. února odnesl krásnou cenu.

Za tým NZDM Zrnko: Bc. Lenka Šerá, sociální pracovník NZDM Zrnko