Jarní měsíce v Zrnku přinesly spolu s prvními slunečnými dny i veselou náladu. Jako obvykle jsme naplánovali pro naše uživatele mnoho různých zajímavých dovednostních akcí a činností.

Povídali jsme si o významných dnech daného měsíce, procvičovali slovní zásobu, zábavnou formou probíhaly vědomostní kvízy a soutěže, ale společně jsme tvořili také tematické jarní dekorace. Na den čarodějnic, 30. dubna, jsme si pro radost vyrobili pořádnou čarodějnici a ke Dni matek jsme pro maminky tvořili ručně vyráběná přáníčka, do kterých každý té své mamince napsal, co má na srdci a jak moc pro něj maminka znamená.

Vzhledem k velké oblíbenosti a zájmu o soutěže a kvízy, jsme v květnu pro naše svěřence zahájili zcela novou aktivitu s názvem „Zrnkácká kvízománie“. Smysl této soutěže spočívá v rozvoji všeobecných znalostí a vědomostí, které budou moci prokazovat každý týden po dobu dvou měsíců. Celý kvíz je koncipován tak, aby byl zábavný, rozvíjel logické uvažování a přirozenou soutěživost, ale aby mu zároveň zůstala vzdělávací hodnota. Na vítěze a „Krále Zrnkácké kvízománie“ bude po vyhodnocení na konci měsíce června čekat samozřejmě zajímavá výhra! A u nás v Zrnku se už teď, krátce po zahájení kvízománie, s uživateli dobře bavíme a společně se hodně nasmějeme.

Na další společné letní aktivity a činnosti, se už dnes těší celý tým Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Zrnko!

Marie Janušová

vedoucí nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ZRNKO
Tel.: 571 429 817 E-mail: 88EsVW%79nFy.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys