Jarní měsíce v ZRNKU

V měsíci dubnu a květnu 2014 se v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež (NZDM) Zrnko děli opravdu zajímavé věci. Celým měsícem duben se neslo téma "naše zdraví" a nechyběli ani sportovní aktivity. V květnu se pak hlavním tématem měsíce stalo téma "lidská sexualita".

Jarní měsíce v ZRNKU

Měsíc duben jsme v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež (NZDM) ZRNKO tvoření v ZRNKUpři Charitě Vsetín prožili v duchu preventivního tématu „Naše zdraví“. S uživateli jsme si povídali především o tom, jak chránit své zdraví, byla pro ně také připravena tematicky zaměřená křížovka. Před Velikonocemi jsme s dětmi vyráběli kraslice pomocí ubrouskové techniky. Pro fanoušky ping pongu se uskutečnil dne 24. dubna turnaj, ve kterém se poměřili kluci i holky ve dvou věkových kategoriích.

V sobotu 26. dubna se konal turnaj v malé kopané nízkoprahových zařízení pro děti a mládež Zlínského kraje ve Zlíně, kterého se zúčastnil také tým tvořený uživateli NZDM Zrnko. Přestože počasí utkání příliš nepřálo, soutěživého ducha a radost ze hry hráči nepostrádali. Náš tým, který soutěžil v kategorii starších, se umístil na sedmém místě.

turnaj v malé kopanéV měsíci květnu jsme nezapomněli na vyrábění přáníček ke Dni matek, zájem vzbudilo také pletení košíků z papírových ruliček. Dne 29. května proběhla soutěž ve stolní hře „Dáma“, která trénuje strategické myšlení a pozornost. Preventivní téma měsíce znělo „lidská sexualita“. Uživatelé byli vedení k zdravému náhledu na tuto důležitou oblast lidského života a bezpečnému chování bez rizik. Své vědomosti si mohli ověřit v kvízu, který obsahoval otázky z různých okruhů – změny v pubertě, výběr vhodného partnera, vznik života, pohlavně přenosné choroby apod.

Mgr. Silvie Krhutová
Charita Vsetín, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zrnko