Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO koncem října žilo přípravami a výrobou hrůzostrašných kostýmů, doplňků a dlabáním dýní. Bylo totiž nutné pečlivě se připravit na oblíbený podzimní svátek, který přestože je původně keltským lidovým svátkem, našel si oblibu i v mnoha dalších zemích.

Halloween se slaví vždy 31. října, tedy den před křesťanským svátkem Všech svatých, kdy se lidé každoročně oblékají do strašidelných kostýmů nebo vyřezávají dýně se svíčkou uvnitř, proto ani děti a mládež v našem ZRNKU o něj nemohly být ochuzeny a připravili jsme si halloweenskou párty

Na začátku našeho strašidelného programu bylo nutné vydlabat si dýně, u čehož nebylo opatrnosti nazbyt, ale které se nakonec stalo jednou z nejzábavnějších činností. Aby toho nebylo málo, pracovnice ZRNKA si pro všechny připravily další činnosti a úkoly, jako například plnění strašidýlkovýchpytlíčků popcornem nebo výrobu a nafukování strašidelných balónků.

Každý z příchozích si mohl přinést masku a společnými silami jsme si vzájemně dokreslili strašidelný obličej, což se každému nesmírně líbilo. Během celé halloweenské párty nám hrála strašidelná hudba, na kterou jsme společně tančili a strašili se navzájem.

Myslím, že všichni si užili prima den a společně se těšíme na další zážitkové odpoledne a podvečery, právě takové, jako byl ten Halloweenský!

Marie Janušová

vedoucí nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ZRNKO
Tel.: 571 429 817 E-mail: 88EsVW%79nFy.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys