Den otevřených dveří v nízkoprahu Charity Vsetín Zobrazit fotogalerii

Den otevřených dveří v nízkoprahu Charity Vsetín

Ve středu, 21. září, proběhl v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO Den otevřených dveří. Školám, družinám, školním klubům, ale i široké veřejnosti se tak naskytla jedinečná možnost prohlédnout si všechny prostory zařízení, které má cíl zajistit bezpečné a podnětné prostředí pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let.

Do Nízkoprahového zařízení ZRNKO může přijít kdokoli z cílové skupiny dětí a mládeže v době svého volného času. Nikdo z příchozích není povinen poskytnout pracovníkům zařízení své osobní údaje, ale zároveň zde každý dostává možnost poznat v klubu nové kamarády, zahrát si spoustu her nebo si popovídat s pracovníky, kteří každého rádi vyslechnou, poradí a pomohou v případě nesnází.

Jsme rádi, že na Den otevřených dveří si naše zařízení přišly prohlédnout nejen desítky dětí a adolescentů různých věkových kategorií, ale našli k nám cestu také ředitelé některých vsetínských škol, vychovatelé a výchovní poradci,“ uvedla vedoucí nízkoprahového zařízení a sociální pracovnice, Pavlína Vlčková. 

Pro návštěvníky bylo v ZRNKU připraveno občerstvení, upomínkové předměty a zábavný program, jako například vyrábění placek na plackovači, vymalovávání omalovánek nebo výroba šperků z korálků, které byly volně k dispozici. Starší návštěvníci měli možnost zahrát si stolní fotbálek nebo ping pong, velkým lákadlem zejména pro malé návštěvníky byla hudební místnost, plná hudebních nástrojů, kde si mohli libovolně vyzkoušet například hru na bicí nebo zazpívat do mikrofonu. 

Den otevřených dveří je výborná příležitost, jak informovat veřejnosti o tom, co vlastně je NZDM ZRNKO, jak funguje a jak s dětmi a mladými lidmi naši sociální pracovníci pracují. Každý takovýto zájem ze strany veřejnosti nás těší a jsme pyšní, že se této akce Charity Vsetín zúčastnilo 131 lidí,“ shrnula Vlčková. 

Marie Janušová

vedoucí nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ZRNKO
Tel.: 571 429 817 E-mail: 88EsVW%79nFy.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys