Co se událo v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO v březnu a dubnu 2014

Co se událo v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO v březnu a dubnu 2014

Možnost smysluplně trávit volný čas, kterou Nízkoprahové zařízení Zrnko při vsetínské Charitě nabízí, hojně využily děti a mládež také v uplynulých měsících. Oproti bezcílnému posedávání v parku či u PC her se zapojily například do míčových her (fotbal, volejbal, florbal) v tělocvičně, kterou navštěvujeme každé pondělí, či do tvoření a vyrábění s různým tématem a zaměřením.

Aktivity v NZDM ZRNKO v březnu a dubnu 2014

Možnost smysluplně trávit volný čas, kterou Nízkoprahové zařízení Zrnko při vsetínské Charitě nabízí, hojně využily děti a mládež také v uplynulých měsících. Oproti bezcílnému posedávání v parku či u PC her se zapojily například do míčových her (fotbal, volejbal, florbal) v tělocvičně, kterou navštěvujeme každé pondělí, či do tvoření a vyrábění s různým tématem a zaměřením. Jednou z takových tvůrčích činností bylo šití látkové tašky. Nejen dívky se naučily základní zadní steh a vyrobily hezkou tašku pro sebe či své blízké. V měsíci únoru nesmělo chybět tvoření valentýnského přání pro drahou polovičku, maminku, pracovnici Zrnka,… Proběhl také již třetí ročník soutěže v kresbě a malbě na téma „Svět zvířat“. Dne 12. 3. 2014 se uskutečnila soutěž v tancování na taneční podložce, Soutěž s taněční podložkoupři které se účastníci pořádně zapotili.

Měsíc únor byl zaměřen na preventivní téma „Co se sluší?“. K tématu se vázala beseda, kdy jsme si s dětmi povídali o zásadách slušného chování v dopravních prostředcích, při společenském styku či při jídle. Prostřednictvím scének si děti mohly vyzkoušet takové chování v „praxi“. Pro měsíc březen jsme zvolili téma „návykové látky“. S uživateli jsme vyrobili koláž s názvem „Proč říct drogám NE“, proběhlo povídání o závislostech a rizicích zneužívání návykových látek. Získané informace si uživatelé mohli prověřit v křížovce a kvízu.

 

Mgr. Silvie Krhutová
Charita Vsetín, NZDM Zrnko