Pomoc lidem z Ukrajiny ještě nekončí Zobrazit fotogalerii
30. března 2022 Pomoc Ukrajině

Pomoc lidem z Ukrajiny ještě nekončí

Důležitou formou pomoci ukrajinským uprchlíkům je materiální zabezpečení. Charita Vsetín se již od prvních dnů, kdy Město Vsetín zřídilo tranzitní centrum v domě kultury ve Vsetíně, aktivně zapojila a pomáhala příchozím běžencům. Díky pomoci a podpoře veřejnosti se povedlo rychle zaplnit skladové prostory potřebným materiálem  a zbožím.

Humanitární sbírka stále probíhá a nám se tak daří zajistit jak základní potřeby pro projíždějící uprchlíky tím, že zásobujeme tranzitní centrum, tak i zabezpečením základních potřeb pro lidi, kteří se zabydleli v našem městě či okolních obcích. V našem skladu si mohou nabrat jak trvanlivé potraviny, tak i drogistické potřeby, ošacení nebo základní vybavení domácností, jako jsou matrace, peřiny, povlečení ručníky a podobně.

Naše velké poděkování patří všem dárcům z řad veřejnosti, ale také dobrovolníkům, kteří se do humanitární sbírky zapojili a ukázali, že jim není osud lidí z Ukrajiny lhostejný. Velmi si vážíme také finančních darů, díky kterým jsme mohli zakoupit nejnutnější vybavení či zajistit individuální potřeby příchozích. Prostory našeho skladu na Sychrově č. p. 53 budou i nadále otevřeny, nově ve dnech ÚTERÝ, STŘEDA A ČTVRTEK, V ČASE OD 15:00 DO 18:00 HODIN.

Zároveň prosíme, zapojujte se i nadále do zásobování našich humanitárních skladů. Aktuální potřeby budeme vždy zveřejňovat na našich sociálních sítích a webových stránkách www.vsetin.charita.cz.