Materiální sbírka na pomoc Ukrajině stále běží
5. března 2022 Pomoc Ukrajině

Materiální sbírka na pomoc Ukrajině stále běží

Materiální sbírka pomoci ve Vsetíně stále pokračuje. Prostory Charity Vsetín na vsetínském Sychrově č.p. 53 fungují jako centrální sklad, kde shromažďujeme potraviny, drogerii a hygienické potřeby pro ukrajinské uprchlíky, kteří našim regionem projíždí, nocují v tranzitním nouzovém centru v Domě kultury Vsetín nebo jsou dočasně ubytováni v okolních obcích.

Stále sbíráme a potřebujeme potraviny, určené převážně k okamžité spotřebě bez nutnosti ohřevu, tzn. paštiky, konzervy s masem, instantní polévky a kaše, přesnídávky, svačinky pro děti, trvanlivé mléko, kávu a čaje, dětské výživy a umělá kojenecká mléka. Dále pak základní hygienické potřeby, jako jsou kartáčky na zuby, zubní pasty, mýdla, šampony a ručníky, které si tito lidé berou následně sebou na další cestu. Ukrajinským dětem samozřejmě udělají radost cukrovinky a sladkosti, ale také snídaňové lupínky (cornflakes) nebo müsli.

Vážíme si vlny solidarity, která se zvedla při vyhlášení materiální sbírky, ta ale putovala minulý týden na hranice. Nyní tedy prosíme o další podporu a pomoc, a to při zajištění potřeb pro lidi, kteří našim městem projíždí, přenocují a ve většině případů pokračují ve své cestě dále. V současné době nesbíráme šatstvo ani obuv.

Materiální sbírka probíhá v prostorách Charity Vsetín, na adrese SYCHROV 53, v úterý, středa a čtvrtek, vždy od 15:00 – 18:00 hodin.

Děkujeme za Vaši pomoc a podporu.

Eva Šafaříková

Fundraiser/PR