Víte, co je Giving Tuesday?
18. listopadu 2021 z Charity Vsetín

Víte, co je Giving Tuesday?

Giving Tuesday je světový den štědrosti a dobrých skutků. Svátek dárcovství, který podporuje a oslavuje chuť pomáhat, kdy se celý svět spojí, aby inspiroval k solidaritě a štědrosti. Pojďte společně s námi nejen v toto úterý, udělat něco dobrého. Tvořit pomocí dobra lepší svět. Ať už se jedná o darování peněz, času, věcí, nebo jen vykouzlení úsměvu na tváři člověku v nouzi. Každý projev štědrosti a každý dobrý skutek se počítá.

Kampaň se koná po celém světě ve stejný den, oslavuje se vždy v úterý následující po dni díkůvzdání a nákupním šílenství na Black Friday. Letos Giving Tuesday připadá na úterý 30. LISTOPADU, kdy otevírá charitativní sezónu před Vánoci.

Giving Tuesday se po celém světě slaví již od roku 2012. Do Česka přišel v roce 2016 pod hlavičkou Asociace společenské odpovědnosti. Během chvíle se stal globálním dárcovským hnutím, které je poháněno jednotlivci, rodinami, neziskovými organizacemi, firmami a komunitami po celém světě. Giving Tuesday přichází jako protipól k nákupnímu šílenství na Black Friday. Miliony lidí se na Giving Tuesday spojí, aby nejen v tento den podpořili aktivity, kterým věří, a společenství, ve kterých žijí.

Pojďte společně s námi v úterý po černém pátku na oplátku všichni udělat něco dobrého. Tvořit pomocí dobra lepší svět, zapojte se do světového projektu Giving Tuesday…třeba tím, že podpoříte náš projekt „Zahrada pro Magnolii“.

Eva Šafaříková

Fundraiser/PR
Tel.: 731 847 440 E-mail: 0onh9Z-7~bxy.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys