Tříkrálová sbírka 2022 na Vsetínsku
20. prosince 2021 Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka 2022 na Vsetínsku

Konec roku je v Charitě Vsetín již tradičně spojen s přípravou Tříkrálové sbírky. Probíhá pečetění pokladniček a příprava sbírkových materiálů pro jednu z největších dobrovolnických akcí v České republice. Přestože v lednu 2021 koledníci nevyrazili do ulic a domácností, dokázali jsme se přizpůsobit a vytvořili jsme ONLINE koledu.

Vzhledem k současné situaci kolem onemocnění covid, kdy bychom jen neradi ohrozili zdraví našich spoluobčanů, se nadcházející Tříkrálová sbírka 2022 ve Vsetíně a přilehlých obcích uskuteční opět pouze online. Letos ale na takovéto koledování budeme lépe připraveni. Zkušenost minulého roku ukázala, že veřejnost chce pomáhat. Podpořili nás především starostové okolních obcí, kdy jsme mohli zapečetěné pokladničky umístit na obecních úřadech nebo ve farnostech a místních prodejnách.  Významně nám tak pomohli k dosažení výtěžku, určenému na pomoc potřebným, v této tak výjimečné a náročné době. Rádi bychom se obrátili také na širokou veřejnost s žádostí o možnost umístění kasiček na veřejných místech jako jsou prodejny, firmy, lékárny. Umístění pokladniček je pro nás v nadcházející sbírce zásadní. Věříme, že když nemohou koledníci přijít k dárcům, najdou si dárci cestu ke kasičce.

Samozřejmostí zůstává možnost přispět na bankovní účet, prostřednictvím virtuální kasičky nebo jednoduchým stažením QR kódu, který bude uveden na plakátech Tříkrálové sbírky.

Přestože Tři králové nenavštíví dárce v jejich domácnostech o tradiční Tříkrálovou koledu veřejnost nepřijde. Oslovili jsme s prosbou o spolupráci vsetínské skautské středisko, které nám s Tříkrálovou sbírkou 2022 pomůže. Několik skupinek Tří králů tak bude v pátek 7. ledna v odpoledních hodinách procházet Vsetínem a přinese tříkrálové požehnání. Online Tříkrálová sbírka pak bude probíhat v období od 1. do 16. ledna 2022.

Výtěžek Tříkrálové sbírky bude stejně jako v minulých letech určen především na pomoc a podporu lidem v našem regionu, kteří se ocitli v těžké životní nebo sociální situaci, seniorům a osobám s handicapem. Služeb Charity Vsetín využívá čím dál více klientů ze vzdálenějších obcí Vsetínska, proto bychom rádi z výtěžku pořídili nový automobil a vylepšili technické vybavení pečovatelské služby.

Eva Šafaříková

Fundraiser/PR
Tel.: 731 847 440 E-mail: 0onh9Z-7~bxy.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys