Poděkování za podporu Tříkrálové sbírky Zobrazit fotogalerii
10. ledna 2024 Tříkrálová sbírka

Poděkování za podporu Tříkrálové sbírky

První lednový víkend proběhla ve Vsetíně a okolních obcích tradiční Tříkrálová sbírka. Tuto největší charitativní akci v České republice již tradičně organizuje v našem regionu právě Charita Vsetín. Tříkrálová sbírka má u nás dlouholetou tradici. U nás v Charitě jsme letos organizovali již 24. ročník, do kterého se ve Vsetíně zapojilo na 260 malých i velkých dobrovolníků, a pokud přičteme také koledníky a organizátory v okolních obcích, jedná se o více než tisícovku dobrovolníků!

Tříkrálovým posláním v současnosti není jen připomenout legendu o putování tří mudrců do Betléma za narozeným Ježíškem nebo přinést do našich domovů přání dobra a pokoje, ale v posledních letech se stalo také posláním charitativním. Koledníci se snaží do zapečetěných pokladniček vyprosit finanční dar, díky kterému budeme v roce 2024 moci pomáhat tam, kde je to nejvíce potřeba. Tedy matkám samoživitelkám, rodinám, které se ocitly v těžké životní situaci, hendikepovaným osobám a samozřejmě seniorůmzáměry Charity Vsetín z výtěžku TKS 2024.

Letošní výtěžek Tříkrálové sbírky opět láme rekordy. Všem dárcům, kteří se zapojili a obdarovali koledníky finančním příspěvkem, patří náš obrovský dík, stejně jako koledníkům a dobrovolníkům, bez kterých by nebylo možné celou akci v takovém rozměru uspořádat. Poděkování od nás z Charity míří také k partnerům a sponzorům, bez jejichž podpory se též při organizaci sbírky neobejdeme.  Velice si vážíme každého finančního příspěvku, protože díky této podpoře můžeme pomáhat všude tam, kde je naše služba nejvíce potřeba. To, jak bude s finančními dary naloženo, jaké záměry hodláme splnit a jakou částkou v letošním roce podpoříme potřebné, si může každý přečíst na webových stránkách Charity Vsetín, kde bude také zveřejněno, kolik peněz bylo vykoledováno v konkrétních obcích Vsetínska proklik na sčítací tabulku. 

Děkujeme ještě jednou všem, kteří jste neváhali a přispěli finančním darem do našich pokladniček!

Tříkrálová sbírka ale ještě zdaleka nekončí. Stále je možno přispět bezhotovostně převodem na účet nebo pomocí známých DMS zpráv.

foto Lubomír Holý, Člověk a víra

Eva Šafaříková

Fundraiser/PR
Tel.: 731 847 440 E-mail: 0onh9Z-7~bxy.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys