Tři králové koledovali nejen ve Vsetíně
20. ledna 2015 z Charity Vsetín

Tři králové koledovali nejen ve Vsetíně

Charita Vsetín děkuje všem dárcům, vedoucím skupinek tříkrálových koledníků i dobrovolníkům, kteří se aktivně do sbírky zapojili. V letošním ročníku Tříkrálové sbírky se Charitě Vsetín podařilo vybrat částku 864 701,- Kč.

Rádi bychom touto cestou velmi poděkovali všem občanům Vsetína a okolních obcí, kteří se zapojili do Tříkrálové sbírky 2015 a pomohli tak dobré věci. Vážíme si Vaší štědrosti, laskavosti a otevřených dveří, kterých se dostalo našim koledníkům. Velký dík patří také dobrovolníkům, spolupracovníkům, koledníkům a vedoucích skupinek za jejich obětavost a nasazení. Je krásné vidět, jak se děti snaží pomoci lidem, kteří jsou v těžké životní situaci a přitom neztratí úsměv, ani když přijdou po několikahodinovém koledování unavené a promrzlé. Vrátily se zpět plné nadšení a nových zážitků. Potěšil nás jejich příslib na další spolupráci.

Poděkování patří také obcím, školám a farnostem za vynikající spolupráci a našim štědrým dárcům, bez kterých by bylo těžké celou sbírku realizovat. Díky 166 skupinkám obětavých koledníků a vedoucích se podařilo předat radost a vánoční poselství mnoha lidem a rodinám v našem městě a okolních obcích a zároveň vybrat krásnou částku 864 701 Kč. O tom, že jsou lidé ochotni pomoci druhým, svědčí i fakt, že se letos vybralo o 63 896 Kč více než loni. Velmi si toho vážíme a děkujeme.

Z výtěžku sbírky chceme pomoci:

  • lidem se zdravotním postižením k získání kompenzačních pomůcek,
  • dále sociálně slabým rodinám s dětmi i jednotlivcům v tíživé životní situaci,
  • v letošním roce chceme dále podpořit Mimoškolní přípravu Sidera, která spolupracuje se školami ve Vsetíně a pomáhá při doučování dětí ze sociálně znevýhodněných rodin.

Dárci a spolupracující organizace: Pekařství Sorpek; Alena Krmenčíková – Jídelna Sklář; Pekařství Střelná; Papírnictví Olšák; ČSAD a.s. Vsetín; Střední průmyslová škola strojnická Vsetín; Lipta – TDP a.s.; Austin Detonator, s.r.o.; Hypermarket Albert Vsetín; Město Vsetín; Radovan Kocúrek; Městská policie Vsetín.

Mediální sponzoři: Vsetínské noviny, TV Beskyd, Valašské noviny.

Podrobný přehled o výsledku TKS 2015 ve Vsetíně a přilehlých obcích (dokument Adobe PDF)Podrobný přehled o výsledku TKS 2015 ve Vsetíně a přilehlých obcích