V rámci modernizace a zkvalitňování terénních sociálních služeb vsetínská Charita pořídila nové vozy. Rozšířila tak svůj vozový park hned o osm nových automobilů.

Slavnostní žehnání novým vozům se uskutečnilo v úterý, 23.04.2024 před římskokatolickým kostelem Nanebevzetí Panny Marie ve Vsetíně, kde bylo ten den zaparkováno hned osm krásně nablýskaných nových aut. U této příležitosti se sešli zaměstnanci jednotlivých služeb Charity, aby společně přivítali a oslavili nové pomocníky a zároveň popřáli vozům hodně šťastně najetých kilometrů.

 

O uvítací řeč se postarala ředitelka Charity Vsetín, Jarmila Hyžáková, samotného obřadu se pak ujal kaplan, P. Jindřich Peřina. Ten pronesl modlitby, čtení z bible a následně všem osmi vozům požehnal svěcenou vodou. Závěrem slavnosti si vzal slovo také děkan a farář, P. František Král, který promluvil k přítomným zaměstnancům Charity a poděkoval jim za jejich práci, zdůraznil také to, aby jezdili opatrně a bezpečně, aby byli ohleduplní vůči druhým a aby je na všech cestách za prací i odpočinkem provázelo Boží požehnání.

Charita Vsetín je na svá nová auta náležitě pyšná. 4 nízkoemisní červená vozidla zn. MG byla pořízena z projektu financovaného Evropskou unií, vyhlášenému MPSV a Ministerstvem pro místní rozvoj. Tři z nich budou sloužit Charitní pečovatelské službě a jedno službě CAMINO sociální rehabilitace, která pomáhá lidem s duševním onemocněním. Další tři vozy, pro Charitu v netradiční modré barvě, jsou zn. Škoda Octavia. Ty byly taktéž pořízeny z projektu financovaného Evropskou unií, vyhlášenému MPSV a  Národním plánem obnovy. Vozy budou sloužit ambulantní službě denního Stacionáře Magnolia ve Vsetíně a Ratiboři a také ambulantní terénní službě CAMINO sociální rehabilitace.

Osmým vozem, který Charita Vsetín v letošním roce pořídila, a který byl také součástí obřadu, je vůz Dacia Dokker, zakoupen z výtěžku Tříkrálové sbírky 2023 a slouží uživatelům Stacionáře Magnolia ve Vsetíně. Díky velkorysému prostoru vozu mohou  pracovníci Charity jezdit s klienty na společné výlety, podnikat návštěvy za kulturou nebo cesty za přáteli do stacionáře v Ratiboři.

Děkujeme všem, kteří se slavnostního obřadu žehnání novým vozům zúčastnili a sdíleli s námi tento sváteční den!

Eva Šafaříková

Fundraiser/PR
Tel.: 731 847 440 E-mail: 0onh9Z-7~bxy.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys