Trh odměn za mimoškolní přípravu

Trh odměn za mimoškolní přípravu

  Dne 28.6.2012, na konci školního roku, se v prostorách NZDM Zrnko uskutečnila akce s názvem "TRH ODMĚN" realizovaná Charitou Vsetín. Tato akce se uskutečnila v rámci grantového projektu OP VK „Vzdělání – cesta k úspěchu“.

TRH ODMĚN SPOJENÝ S OSLAVOU KONCE ŠKOLNÍHO ROKU

Děti netrpělivě přešlapují u dveří. Napětí roste a tep se nebezpečně zvyšujTrh odměne. Poslední minuta a všechno to vypukne. Ještě nevíte co? No v Zrnku se otevře dlouho očekávaný trh s odměnami. Děti si pak budou, za svou snahu a píli při mimoškolní přípravě, moci vybrat zaslouženou odměnu.

Dveře se rozlétají a místnost zaplavuje silou tsunami horda nervózně se usmívajících slečen. Za nimi rozvážně vchází nepočetná skupina chlapců. Jako na každém trhu stoly praskají pod náporem zboží. „Hakysáky, přívěšky, časopisy, pravítka a mnoho dalších věcí, co si jen ctěné panstvo ráčí“, zní z úst prodávajícího. „Tužka, dvě tornáda, zmizík, guma, sešit a autíčko - to máme přesně šestadvacet Douček, mladý pane“. A kdeže nakupující vzali tyto speciální peníze? Za pracovitost, samostatnost a chytrost, kterou prokazovali během uplynulého pololetí při mimoškolní přípravě, každý právě tolik, kolik si zasloužil. A pak že práce nepřináší koláče . „Jak bys zhodnotil oslavu konce školního roku,“ ptá se vedoucí Trh odměnna poradě. Zamýšlím se.

Bylo to příjemné odpoledne, konečně jsem měl čas si s dětmi kamarádsky popovídat bez obav, že nestihneme napsat všechny úkoly. Miska od melounu prázdná, talířky, na nichž byly sladkosti, taky. Pití vypito, zůstalo pár slaných tyčinek a kousek hrušky. Na tabuli kromě obrázků také podpisy všech účastníků oslavy. Úsměvy na tvářích. Tančilo se na vše, co měl kdo rád, od Limp Bizkit po Holky z naší školky. „Jo, celkem dobrý“, nakonec odpovím.

Tato akce se uskutečnila v rámci grantového projektu OP VK „Vzdělání – cesta k úspěchu“ realizovaného Charitou Vsetín v NZDM Zrnko.

Michal Mikač, asistent pro práci s dětmi