Mimoškolní příprava

Od 1. 8. 2011 běží grantový projekt OP VK „Vzdělání – cesta k úspěchu“, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.08/04.0012, který nám umožňuje mimoškolní přípravu uživatelů zkvalitnit a pomocí intenzivního kontaktu se školami nabídnou mimoškolním přípravu i dalším dětem.

MIMOŠKOLNÍ PŘÍPRAVA

Charita Vsetín v rámci nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Zrnko poskytuje uživatelům mimo jiné i možnost mimoškolní přípravy na vyučování.

Cílem této činnosti je systematicky podporovat děti, kterým se nedostává z nejrůznějších příčin podpora při vzdělávání z jejich rodinného zázemí. Důraz klademe na individuální přístup a užívání aktivizačních metod. Děti se snažíme motivovat k zodpovědnému přístupu k plnění svých povinností do školy. Podporujeme utváření pozitivního postoje ke vzdělávání a utváření zdravého sebevědomí a sebehodnocení. Pro jejich motivaci užíváme častou pozitivní zpětnou vazbu a systém hodnocení a sebehodnocení pomocí razítek.

Od 1. 8. 2011 běží grantový projekt OP VK „Vzdělání – cesta k úspěchu“, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.08/04.0012, který nám umožňuje mimoškolní přípravu uživatelů zkvalitnit a pomocí intenzivního kontaktu se školami nabídnou mimoškolním přípravu i dalším dětem.

V současné době k nám dochází sedmnáct dětí ze čtyř vsetínských základních škol. Třináct z nich dochází na mimoškolní přípravu v pravidelných předem dohodnutých termínech. S těmito dětmi jsou průběžně sestavovány individuální plány, ve kterých si děti samy stanoví cíle, kterých chtějí s naší pomocí dosáhnout. Zbývající čtyři děti jsou děti váhající, které se snažíme průběžně motivovat k pravidelné přípravě. Nejčastěji děti potřebují pomoci s učivem českého jazyka, anglického jazyka a matematiky.

Mgr. Ludmila Kubjátová
pedagogický pracovník