Připravíte s námi Vánoční balíček pro Ukrajinu?
12. října 2021 z Charity Vsetín

Připravíte s námi Vánoční balíček pro Ukrajinu?

Charita Vsetín se letos opět zapojuje do projektu „Vánoční balíček pro Ukrajinu“.  Dárcem se může stát každý, kdo v době od 8. října do 24. listopadu 2021 doručí zabalený a označený dárek pro konkrétní dítě do budovy Charity na Horním náměstí 135, nejpozději však 25. listopadu 2021.

Projekt, který od roku 2008 pořádá Arcidiecézní charita Olomouc, spočívá v jednorázovém obdarování dětí z různých míst Ukrajiny českými dárci v době pravoslavných Vánoc. Díky dlouholeté spolupráci s ukrajinskými partnery, kteří zabezpečují výběr dětí z dětských domovů a sociálně slabých rodin, se mohou dárci rozhodnout, kterému z potřebných dětí by chtěli udělat radost. Pro řadu dětí a jejich rodiny představuje balíček výraznou materiální pomoc, díky které mohou ušetřit peníze a nakoupit tak jídlo nebo uhradit poplatky za energie či nájem. Pro jiné děti, zejména ty, které nežijí se svými rodiči, je balíček symbolickým gestem, že v jiné části světa existují lidé dobré vůle, kteří na ně myslí. Pro všechny děti je takový dárek velkou radostí, kterou mohou sdílet se svými blízkými. Od počátku projektu bylo na Ukrajinu dopraveno 3 391 balíčků, v letošním roce by jich mělo být k dětem dopraveno 388.

Dárky budou předány dětem pracovníky ACHO osobně v první půlce ledna 2022 v městech Bortnyky, Lopatyn, Kolomyja, Ternopil a nově i Berežany. Letos poprvé si také dárci sami mohou vybrané dítě zarezervovat. Důležité je přitom dodržet daná pravidla.

Zapojte se spolu s námi, i Vy můžete udělat radost a vykouzlit úsměv na dětské tváři!

plakat-01 (002)

Bc. Marta Koňaříková