Poslání Charity připomněla ve Vsetíně slavnostní bohoslužba
11. října 2016 z Charity Vsetín

Poslání Charity připomněla ve Vsetíně slavnostní bohoslužba

V neděli 25. září proběhla v římskokatolickém kostele Nanebevzetí Panny Marie slavnostní děkovná bohoslužba celebrovaná P. Mgr. Františkem Králem. Konala se u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, patrona charitního díla, který připadá na 27. září a tento den se zároveň slaví jako Den charity.

Prostor chrámu se o půl deváté, kdy bohoslužba začala, naplnil téměř do posledního místa. Na úvod pan děkan František Král srdečně přivítal paní ředitelku Věru Dulavovou i všechny další charitní zaměstnance, kteří již 24 let pomáhají svou službou potřebným lidem ve Vsetíně a okolí. Ve svém kázání navázal na evangelium o boháči a Lazarovi, mluvil o bohatství a bohatých, o důležitosti pomoci potřebným a postoje nezištnosti, vzpomněl též Matku Terezu z Kalkaty a její nedávné svatořečení papežem Františkem, nazval ji patronkou dobrovolnické služby v církvi. Rovněž ocenil práci dobrovolníků v domovech pro seniory, ale také všech, kteří bez nároku na finanční odměnu neváhají věnovat svůj volný čas i talent potřebným.

Mše pak pokračovala obvyklými částmi za hudebního a pěveckého doprovodu místní scholy. Před závěrečným požehnáním a zvukem varhan vystoupila ještě paní ředitelka s poděkováním jak těm, kteří před 24 lety na Vsetíně s charitním dílem začínali, tak i všem současným zaměstnancům, kteří v něm úspěšně pokračují a stále se ho snaží rozvíjet a zlepšovat. Na závěr pak ještě zmínila připravované oslavy 25. výročí založení Charity ve Vsetíně, na které se můžeme těšit v roce příštím.

Bc. Marta Koňaříková
pastorační asistentka, Charita Vsetín