DEN SENIORŮ 2016
23. října 2016 z Charity Vsetín

DEN SENIORŮ 2016

Ve čtvrtek 13. 10. 2016 proběhl ve velkém sále Domu kultury ve Vsetíně již 13. ročník Dne seniorů. Akci i letos pořádala Charita Vsetín ve spolupráci s Masarykovou veřejnou knihovnou.

Na začátku přivítala všechny přítomné ředitelka Charity Vsetín paní Věra Dulavová a do posledního místa zaplněný sál pozdravila i místostarostka Vsetína paní Simona Hlaváčová. Hlavním hostem programu pak byla divadelní a filmová herečka, členka Národního divadla v Praze a držitelka dvou cen Thálie paní Taťjana Medvecká. O hudební doprovod se postarala Cimbálová muzika Jasénka, která hrála melodie z 20. – 30. let 20. století.

Součástí odpoledne byla i prezentace vsetínských neziskových organizací poskytujících kulturní, vzdělávací, sociální a zdravotní služby pro seniory. Zastoupeny byly např. Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých, dámský klub Tilia, Diakonie ČCE, či Vzdělávací a komunitní centrum Integra. U studentů Střední zdravotnické školy si mohli všichni zájemci nechat změřit krevní tlak.

Paní Medvecká pohotově a vtipně reagovala na všechny kladené otázky. Působila energicky, otevřeně a vstřícně, čímž vytvořila v sále velmi pozitivní atmosféru. V závěru programu zatančila charleston a ochotně se vyfotila se všemi, kteří o to projevili zájem.

Velký dík za podporu celé akce patří městu Vsetín a Ministerstvu kultury ČR. Poděkování náleží i všem organizátorům za jejich snahu připravit pro seniory příjemné odpoledne, na které budou dlouho vzpomínat.