COVID-19

Charita rozdává roušky sociálně potřebným a vyhlašuje sbírku respirátorů
25. února 2021 Charita Česká republika

Charita rozdává roušky sociálně potřebným a vyhlašuje sbírku respirátorů

Kvůli rekordnímu počtu nově nakažených už pouhé roušky přes pusu a nos nestačí. V obchodech, veřejné dopravě a nemocnicích proto musíme od 25. února nosit ochranné respirátory, nanoroušky, nebo dvě chirurgické roušky. Jenže jejich nákup značně zasahuje do rodinného rozpočtu. Z důvodu nutnosti rychle se přizpůsobovat aktuálním pandemickým podmínkám se proto Charita Česká republika zapojila do pomoci sociálně potřebným distribucí respirátorů a chirurgických roušek.

Kolednická výzva 2021
1. ledna 2021 Tříkrálová sbírka

Kolednická výzva 2021

Připojte se k online koledníkům. Nahrávejte na Facebook a Instagram online koledu ve vlastním podání!

Koleda bude online
25. prosince 2020 Tříkrálová sbírka

Koleda bude online

Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci a celostátně přijatým opatřením rozhodlo vedení Charity Česká republika, že po dobu trvání pátého stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyrazí.

Charita Vsetín vám bude přinášet Dobré zprávy
27. listopadu 2020 z Charity Vsetín

Charita Vsetín vám bude přinášet Dobré zprávy

Podívejte se, co nového pro vás chystáme. Jsme s vámi i v době, kdy nás rozděluje pandemie Covid-19 a už brzy vám budeme přinášet Dobré zprávy z Charity Vsetín.

Stát selhává s plošným testováním v sociálních službách, Charita posílá ministrovi dopis
6. listopadu 2020 Charita Česká republika

Ukazuje se, že stát při nákupu antigenních testů a jejich distribuci selhává. Od středy 4. listopadu se mělo ve všech domovech seniorů, stacionářích a dalších pobytových sociálních zařízeních v České republice začít s povinným plošným testováním na covid-19. Vláda však dosud neví, kdo a jak objednané testy zaplatí a bude distribuovat. Charita Česká republika, která už mnohde přes tři týdny sama testuje jak zaměstnance, tak klienty zařízení, navrhuje doplnit vládní nařízení o testování pacientů v domácí zdravotní péči a zajistit kromě testovacích sad i podporu přetíženým pečovatelským týmům.