COVID-19

Poděkování za roušky a dezinfekci
21. března 2020 COVID-19

Poděkování za roušky a dezinfekci

Rádi bychom touto cestou poděkovali vsetínské firmě ELLIPSE CZ s. r. o., která nás stejně jako další dobrovolníci, ochotně podpořila v této nelehké době a věnovala pro Charitu Vsetín šité roušky, které stejně jako spousta jiných organizací potřebujeme k naší každodenní práci. Náš dík patří také UTB Zlín, která nám věnovala dezinfekční prostředky. Velmi si této pomoci vážíme.

Pomoc a podpora Charity v době karantény
19. března 2020 COVID-19

Pomoc a podpora Charity v době karantény

Skokem jsme se ocitli v problémech, na které jsme ani nemohli být připravení. I přesto, že jsme nuceni zavírat či omezovat poskytování našich služeb, usilovně hledáme způsoby, jak potřeby našich klientů zabezpečit. Našimi klienty se stali i ti, kteří doposud naši pomoc nepotřebovali.

Kde vám v Charitě poradíme
17. března 2020 Charita Česká republika

Kde vám v Charitě poradíme

Omezené vycházení, nutnost postarat se o své blízké, snížený příjem z důvodů péče o děti. To je jen malý výčet nových situací, v nichž se řada lidí ocitá kvůli epidemiologickým opatřením. Mnozí možná nevědí, že by jim s problémy mohla pomoci Charita.

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!
16. března 2020 Charita Česká republika

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!

Všichni se teď přesouváme jen mezi prací, domovem a obchody s jídlem. Další krok, který bychom měli společně udělat, je začít nosit roušku. Třeba tu ušitou doma. Nebo klidně šátek či šálu. Důležité je mít na veřejnosti zakrytý nos a ústa.

MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ: Charita Vsetín omezuje provoz a služby
16. března 2020 COVID-19

MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ: Charita Vsetín omezuje provoz a služby

Z důvodu mimořádných opatření vyhlášených Vládou ČR v souvislosti s epidemií koronaviru, Charita Vsetín od pondělí 16.3.2020 omezuje své služby.