COVID-19

Druhá vlna koronaviru je na obzoru – a na mobilní hospice se zapomnělo
20. srpna 2020 Charita Česká republika

Druhá vlna koronaviru je na obzoru – a na mobilní hospice se zapomnělo

Zdravotní sestry a lékaři domácích hospiců jsou pracovníky tzv. první linie, kteří se starali o nejohroženější skupiny během jarní pandemie covid-19. Přestože byli při výkonu své práce vystaveni riziku nákazy onemocněním covid-19 stejně jako pracovníci zařízení lůžkové péče či zdravotnické záchranné služby, nevztahuje se na ně dotační program Ministerstva zdravotnictví určený k vyplacení mimořádných odměn. Odměny pro nemocnice jsou plošné – tedy i tam, kde byl provoz omezen. Zvýšené nasazení zaměstnanců domácích hospiců není ohodnoceno vůbec.

Na vlně pomoci proti bezmoci: Pan Josef může lidem zase ulevovat od bolesti
24. června 2020 Charita Česká republika

Na vlně pomoci proti bezmoci: Pan Josef může lidem zase ulevovat od bolesti

Díky darům shromážděným na kontě Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci už dostali první lidé, kteří kvůli pandemii onemocnění covid-19 přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb, přímou finanční pomoc. Na Charitu Česká republika se obrátil i pan Josef, kterého kombinace ukončené neschopenky, dluhů a opatření proti šíření nákazy málem dostala do patové situace.

Na vlně pomoci proti bezmoci: Kluci paní Milady mají kde dělat domácí úkoly
3. června 2020 Charita Česká republika

Na vlně pomoci proti bezmoci: Kluci paní Milady mají kde dělat domácí úkoly

Díky darům shromážděným na kontě Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci už dostali první lidé, kteří kvůli pandemii onemocnění covid-19 přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb, přímou finanční pomoc. Na Charitu Česká republika se obrátila i paní Milada z Pelhřimova, které i s jejími třemi dětmi hrozilo, že přijdou o střechu nad hlavou.

Na vlně pomoci proti bezmoci: Paní Šárka se vrací domů
28. května 2020 Charita Česká republika

Na vlně pomoci proti bezmoci: Paní Šárka se vrací domů

Díky darům shromážděným na kontě Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci už dostali první lidé, kteří kvůli pandemii onemocnění covid-19 přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb, přímou finanční pomoc. Na Charitu Česká republika se obrátila i paní Šárka z Ostravy, která se sama stará o čtyřletého Adámka. Přišla totiž o práci – a málem i o bydlení.

Na vlně pomoci proti bezmoci: Paní Iveta v soukolí úřadů
24. května 2020 Charita Česká republika

Na vlně pomoci proti bezmoci: Paní Iveta v soukolí úřadů

Díky darům shromážděným na kontě Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci už dostali první lidé, kteří kvůli pandemii onemocnění covid-19 přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb, přímou finanční pomoc. Mezi nimi je i paní Iveta, která se kvůli nemoci paradoxně ocitla na úřadu práce, ačkoli práce schopna není.