Charita Vsetín se letos opět zapojila do Tříkrálové sbírky.

Všem dárcům děkujeme.

Velehradské putování

Stalo se již každoroční tradicí, že uživatelé služeb stacionáře Magnolia Charity Vsetín spolu s pracovníky vyjíždějí v letních měsících za zážitky mimo stěny charitní budovy. Pro letošní rok se cílem stalo poutní místo Velehrad a Terárium Modrá.

Už vyšší ranní teploty a čistě modré nebe daly tušit tropický den. Vyzbrojeni větším počtem lahví s vodou jsme vyrazili krátce po osmé hodině. Cesta podle navigace uběhla velmi rychle a velehradská bazilika nás přivítala zalitá slunečními paprsky. Po prohlídce areálu Velehradu jsme s povděkem spočinuli v poutním chrámu, kde panoval příjemný chládek. Dalším bodem programu se stala prohlídka expozice plazů a obojživelníku v Teráriu Modrá. Paní ošetřovatelka povyprávěla zajímavosti o chovaných zvířatech a dvě údajně nejkrotší půjčila k „pomazlení“. Agama sice zprvu protestovala a pokusila se nás zastrašit nafouknutím svého krčního laloku. Když jsme se však oboustranně ujistili o dobrých úmyslech, nechala se obětavě hladit. Zato krajta se stala mazlíčkem hned napoprvé a spokojeně se usídlila v náruči jedné z našich klientek. Ale i ona se musela nakonec přesunout do svého terária, protože nastal čas oběda. Tedy spíš pro nás, než pro ni. Tak jsme se přesunuli do místní restaurace.  Posilněni dobrým jídlem a pitím jsme vyrazili splnit poslední bod programu a koupit blízkým velehradské oplatky. Když i to jsme úspěšně zdolali, mohli jsme se vydat na cestu domů. A šťastně jsme docestovali. Tak příští rok vyrážíme opět!

Bc. Jarmila Hyžáková
vedoucí Stacionáře Magnolia Charity Vsetín