Charita Vsetín se letos opět zapojila do Tříkrálové sbírky.

Všem dárcům děkujeme.

Postní almužna 2017 přinesla Charitě Vsetín rekordní výtěžek!

Letošní Postní almužna přinesla v Charitě Vsetín rekordní výtěžek! Chceme se s Vámi podělit o radost, kterou nám přinesl výsledek letošní Postní almužny, který činil 123 333,- Kč. Loňská částka tak byla překonána téměř o 30 000,- Kč!  Za velkou štědrost patří všem, kteří si byli ochotni něco odříct pro dobro potřebných, upřímný dík! Zároveň se chceme s Vámi podělit o to, jakým způsobem byly použity finanční prostředky vybrané v loňském roce.

V souladu s preferencemi, označenými na postních schránkách, byla největší část prostředků věnována na přímou podporu rodin s více dětmi, na mimořádné potřeby lidí vážně nemocných a hendikepovaných, pomoc osamělým matkám s dětmi i jednotlivcům v těžkých životních situacích k překlenutí náhlé krize. Jednalo se zejména o příspěvky na nákup potravin, léků, doplňků stravy, uhrazení léčebných a prázdninových pobytů a dalších nezbytných potřeb v celkové výši 67 500,- Kč.  Zbývající částku ve výši cca 25 000,- jsme věnovali na podporu vzdělávání dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí v Mimoškolní přípravě Sidera.

Nesmírně nás těší, že Vámi věnované peníze mohly prostřednictvím naší Charity pomoci nejvíce potřebným. K životním příběhům, které skutečně chytnou za srdce, patří zejména ty, které se týkají vážně nemocných dětí – můžeme uvést příklad čtyřletého Kubíka Stříteského z Ratiboře, který už více než rok statečně bojuje s akutní lymfoblastickou leukémií (tomu jsme přispěli na léky, doplňkové vitamínové přípravky, speciální prací a dezinfekční prostředky a dopravu) a desetileté Elišky Marschavellové, která je po onemocnění herpetickou meningoencefalitidou fyzicky i mentálně postižená a potřebuje neustálou rehabilitaci (příspěvek byl určen právě na úhradu nákladů, spojených s jejím rehabilitačním pobytem). Rodiny obou dětí o ně obětavě pečují a  poskytují jim maximální podporu.

O způsobu využití  prostředků z letošní Postní almužny Vás budeme samozřejmě opět informovat, děkujeme i za Váš podnět, který byl vložen do krabiček – pamatujeme na něj – konkrétní rodině s postiženým dítětem přispějeme na pořízení asistenčního terapeutického psa.

ODKAZ: Služby a činnosti » Humanitární činnost » Postní almužna