HLEDÁME

DOBROVOLNÍKY

klikni ZDE a získáš více informací

Změna termínu charitního workshopu - Hrátky s jídlem

Hrátky s jídlem
Přátelé Charity Vsetín. Charitní workshop - HRÁTKY S JÍDLEM přesouváme na termín 2. 5. 2019. Těšíme se na všechny, kdo se chce dozvědět několik zajímavých tipů ke zdravějšímu vaření. Používat budeme regionální potraviny, jako je například pohanka a produkty z ní.  Těšíme se na Vás a přejeme krásné jarní dny.

Vladimíra Malinová, fundraiser, PR

Pomáhat potřebným je krásné

Pomáhat potřebným je krásné.
V ZV-Nástroje s.r.o. to ví a přispěli na nákup jídlonosičů pro naše uživatelé z Charitní pečovatelské služby. Jme rádi, že můžeme veřejně poděkovat za podporu.

BENEFIČNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO CHARITNÍ PEČOVATELSKOU SLUŽBU

zase ti tupitelé

V pátek 22. 3. 2019 uspořádalo Ochotnické divadlo Ratiboř Benefiční představení pro Charitu Vsetín s názvem "ZASE TI TUPITELÉ". Celkový výtěžek 7 286 Kč byl věnován Charitní pečovatelské službě pro účel nákupu vodního lůžka. Příběh z výročního zasedání obecního zastupitelstva, s nadsázkou řeší situace obce, a díky humorným scénkám se bavilo celé publikum.

Stávková pohotovost sester v domácí péči

Charita Vsetín se připojuje ke stávkové pohotovosti sester domácí zdravotní péče, kterou vyhlásila Charita Česká republika, Asociace domácí péče a České asociace sester – sekce domácí péče. Díky přístupu zdravotních pojišťoven je existence této domácí zdravotní péče ohrožena. Zdravotní pojišťovny nám hradí jen část práce, kterou odvedeme. A to je pro službu likvidační!

Veletrh neziskových organizací aneb Kde najdete pomoc?

Charita Nový Hrozenkov ve spolupráci s Komunitním plánováním Města Vsetína pořádá v pondělí 8. dubna 2019 veletrh neziskových organizací. Jedná se o interaktivní prezentaci subjektů, které v regionu Hornovsacka poskytují seniorům a lidem s hendikepem své služby. Místem konání je Nový Hrozenkov, prostranství před kostele, v čase od deseti do sedmnácti hodin.

Příprava na Mimořádný misijní měsíc říjen 2019 v Charitě Vsetín

Papež František vyhlásil Mimořádný misijní měsíc na říjen roku 2019 s předcházející roční přípravou. Jak papež sděluje, máme si počínat tak, aby naše organizace byly více misijní, aby pastorace byla více otevřená, aby se vycházení stalo naším trvalým postojem, aby všichni, se kterými se setkáváme, snadněji odpovídali na Ježíšovo pozvání.

Co nám přinesl rok 2018

V uplynulém roce Charita Vsetín uspořádala několik významných akcí, které si společně s vámi rádi připomeneme.

Charita Vsetín uspořádala předadventní Benefiční koncert na podporu renovace zahrady

Chceme být blíže veřejnosti a zároveň renovujeme naši krásnou zahradu, která je rozvržena na několik etap. Proto jsme uspořádali několik benefičních akcí v uplynulých měsících. Jedním z nich byl právě Benefiční koncert na podporu renovace zahrady Ireny Budweiserové a Jakuba Racka, který byl k poslechu 24. listopadu v Římskokatolickém kostele Nanebevzetí Panny Marie.

POZNEJ NAŠI CHARITU Z JINÉ STRANY-Benefiční koncert Pavla Helana na podporu renovace zahrady Charity

Letošní podzimní čas je v Charitě Vsetín opravdu kulturně nabitý. Poslední příjemný kulturní zážitek byl 18. října 2018. Spoustu lidí potěšil Benefiční koncert Pavla Helana  v Ratiboři.  Lidé tak koupi vstupenky přispěli na renovaci zahrady, kterou v těchto měsících připravujeme jak pro naše uživatele, tak pro širokou veřejnost v rámci pořádání Charitních akcí.

Ve Vsetíně jsme oslavili Den seniorů

I tento rok mohli vsetínští senioři oslavit spolu s Masarykovou veřejnou knihovnou Vsetín a Charitou Vsetín již tradiční Den seniorů, který se uskutečnil ve středu 10. října ve velkém sále Domu kultury Vsetín.