Charita Vsetín uspořádala předadventní Benefiční koncert na podporu renovace zahrady

Chceme být blíže veřejnosti a zároveň renovujeme naši krásnou zahradu, která je rozvržena na několik etap. Proto jsme uspořádali několik benefičních akcí v uplynulých měsících. Jedním z nich byl právě Benefiční koncert na podporu renovace zahrady Ireny Budweiserové a Jakuba Racka, který byl k poslechu 24. listopadu v Římskokatolickém kostele Nanebevzetí Panny Marie.

POZNEJ NAŠI CHARITU Z JINÉ STRANY-Benefiční koncert Pavla Helana na podporu renovace zahrady Charity

Letošní podzimní čas je v Charitě Vsetín opravdu kulturně nabitý. Poslední příjemný kulturní zážitek byl 18. října 2018. Spoustu lidí potěšil Benefiční koncert Pavla Helana  v Ratiboři.  Lidé tak koupi vstupenky přispěli na renovaci zahrady, kterou v těchto měsících připravujeme jak pro naše uživatele, tak pro širokou veřejnost v rámci pořádání Charitních akcí.

Ve Vsetíně jsme oslavili Den seniorů

I tento rok mohli vsetínští senioři oslavit spolu s Masarykovou veřejnou knihovnou Vsetín a Charitou Vsetín již tradiční Den seniorů, který se uskutečnil ve středu 10. října ve velkém sále Domu kultury Vsetín.

Slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín

V podvečer ve čtvrtek 4. října 2018 se konalo slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín na Horním náměstí, jejichž část prošla renovací. Vsetínská skupina Kateřina Mrlinová & spol., zazpívali několik písní ze svého repertoáru a navodili slavnostní atmosféru k tomuto odpoledni.

Den Charity 2018 ve Vsetíně: Mše svatá a setkání zaměstnanců při společném obědě

U příležitosti svátku Vincence z Paula, patrona charitního díla, který se řídil heslem "Málokdy lze vykonat něco dobrého bez námahy,“ se v neděli 23. září 2018 uskutečnila ve vsetínském kostele Nanebevzetí Panny Marie slavnostní mše svatá sloužená za Charitu, její zaměstnance, dobrodince i uživatele.

Předání sociálního automobilu Charitě Vsetín

V úterý 7.8.2018 byl zástupcem společnosti KOMPAKT spol. s.r.o. Charitě Vsetín slavostně předán sociální automobil, který bude denně vidět na cestách nejen Vsetína, ale i v okolních obcích.

I ve sto letech oplývá vitalitou a nezaměnitelným humorem

Paní Miroslava Mynaříková oslavila 31. května neuvěřitelných 100 let. K dlouhé řadě gratulantů se připojily i pracovnice osobní asistence Charity Vsetín, jejíž služeb paní Mynaříková již několik let využívá. Jak sama říká, její život byl tak naplněný, že by v něm stěží našla volnou chvilku. Aktivita a radost z ní doslova vyzařuje i v tomto úctyhodném věku. O tom, co v životě prožila, se s námi podělila v rozhovoru s charitní pastorační asistentkou.

EKUMENICKÉ SETKÁNÍ S DUCHOVNÍMI

Ve čtvrtek 24. května 2018 se z iniciativy paní ředitelky Věry Dulavové uskutečnilo v pastoračním domě na Horním náměstí v pořadí již třetí ekumenické setkání vedoucích jednotlivých charitních služeb a dalších pracovníků s kněžími katolických farností a rovněž s duchovními jiných křesťanských církví a sborů, spadajících do územní působnosti Charity Vsetín.

POSTNÍ ALMUŽNA

Chceme se s Vámi podělit o radostnou skutečnost, kterou přinesl výsledek letošní Postní almužny, který činil za vsetínskou Charitu (zahrnuje farnosti Vsetín, Valašská Polanka, Hošťálková, Lidečko a Francova Lhota + příslušné filiálky) 110 507,- Kč. Za Vaši štědrost Vám patří upřímný dík a Pán Bůh zaplať!

Sociální pracovník Charity Vsetín získal ocenění GRATIAS 2018

Sociální pracovník Charity Vsetín, Mgr. Miroslav Kadlubiec, získal ocenění GRATIAS 2018 udělené MPSV ČR při Mezinárodní konferenci u příležitosti Světového dne sociální práce.