Dny duševního zdraví 2018

Začínající podzim nám zpříjemnila celorepubliková akce, která se koná k příležitosti Světového dne pro duševní zdraví. Významem téhle akce je za pomocí odborného a kulturního programu seznámit veřejnost s problematikou duševně nemocných.  Během svých skoro 30let se staly největší multižánrovou osvětovou kampaní o lidech s duševním onemocněním a duševním zdraví v České republice.

DNY DUŠEVNÍHO ZDRAVÍ 2016

Dny duševního zdraví 2016

Dny/týdny duševního zdraví jsou celorepublikovou akcí konající se každoročně v termínu od 10. 9. do 10. 10. k příležitosti Světového dne pro duševní zdraví. Smyslem celé této akce je prostřednictvím kulturního a odborného programu informovat veřejnost o problematice duševně nemocných. Jedním z míst, které se tradičně připojuje k této akci je i město Vsetín.

Prezentace psychosociální rehabilitace Camino Vsetín na Ostravské univerzitě

představení Charity Vsetín a služby psychosociální rehabilitace Camino

Na pozvání paní  Mgr. Šárky Dořičákové se dne 25. dubna 2016 uskutečnilo na Ostravské univerzitě, fakultě sociálních studií, katedře sociální práce formou tutoriálu představení Charity Vsetín a služby psychosociální rehabilitace Camino.

Otevřeli jsme CAMINO ve Valašských Kloboukách

Dne 4. února 2016 byla ve Valašských Kloboukách otevřena nová bezplatná služba Charity Vsetín - Camino sociální rehabilitace.

Ve Vsetíně proběhly akce na podporu osob s duševním omenocněním

Charita Vsetín se již tradičně připojila k celostátní akci na podporu lidí s duševním onemocněním pod názvem Dny duševního zdraví, které proběhly ve dnech 1. až 8. října 2015. Centrum sociální rehabilitace Camino nabídlo v těchto dnech hned několik zajímavých činností pro širokou veřejnost, které se konaly v prostoru Centra nebo ve spolupracující Masarykově knihovně Vsetín.

Dny duševního zdraví - akce na podporu lidí s duševním omenocněním

Dny duševního zdraví

Světový den duševního zdraví připadá každoročně na 10. října. Tradice vyhlašování těchto  Světových dnů duševního zdraví v tento den, se zrodila v roce 1992 jako jedna z aktivit Světové  federace pro duševní zdraví.