Charita Vsetín uspořádala předadventní Benefiční koncert na podporu renovace zahrady

Chceme být blíže veřejnosti a zároveň renovujeme naši krásnou zahradu, která je rozvržena na několik etap. Proto jsme uspořádali několik benefičních akcí v uplynulých měsících. Jedním z nich byl právě Benefiční koncert na podporu renovace zahrady Ireny Budweiserové a Jakuba Racka, který byl k poslechu 24. listopadu v Římskokatolickém kostele Nanebevzetí Panny Marie.

POZNEJ NAŠI CHARITU Z JINÉ STRANY-Benefiční koncert Pavla Helana na podporu renovace zahrady Charity

Letošní podzimní čas je v Charitě Vsetín opravdu kulturně nabitý. Poslední příjemný kulturní zážitek byl 18. října 2018. Spoustu lidí potěšil Benefiční koncert Pavla Helana  v Ratiboři.  Lidé tak koupi vstupenky přispěli na renovaci zahrady, kterou v těchto měsících připravujeme jak pro naše uživatele, tak pro širokou veřejnost v rámci pořádání Charitních akcí.

Letní dobrodružství v NZDM Zrnko

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zrnko ve Vsetíně si pro své uživatele připravilo během letních měsíců mnoho zajímavých a poutavých volnočasových aktivit. Každý měsíc jsme se věnovali konkrétnímu preventivnímu tématu, od kterého se následně odvíjel program, který zahrnoval besedu a spoustu zábavných her a soutěží. Uživatelé se zapojili do sportovních, hudebních i výtvarných činností.

Ve Vsetíně jsme oslavili Den seniorů

I tento rok mohli vsetínští senioři oslavit spolu s Masarykovou veřejnou knihovnou Vsetín a Charitou Vsetín již tradiční Den seniorů, který se uskutečnil ve středu 10. října ve velkém sále Domu kultury Vsetín.

Slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín

V podvečer ve čtvrtek 4. října 2018 se konalo slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín na Horním náměstí, jejichž část prošla renovací. Vsetínská skupina Kateřina Mrlinová & spol., zazpívali několik písní ze svého repertoáru a navodili slavnostní atmosféru k tomuto odpoledni.

Dny duševního zdraví 2018

Začínající podzim nám zpříjemnila celorepubliková akce, která se koná k příležitosti Světového dne pro duševní zdraví. Významem téhle akce je za pomocí odborného a kulturního programu seznámit veřejnost s problematikou duševně nemocných.  Během svých skoro 30let se staly největší multižánrovou osvětovou kampaní o lidech s duševním onemocněním a duševním zdraví v České republice.

Den Charity 2018 ve Vsetíně: Mše svatá a setkání zaměstnanců při společném obědě

U příležitosti svátku Vincence z Paula, patrona charitního díla, který se řídil heslem "Málokdy lze vykonat něco dobrého bez námahy,“ se v neděli 23. září 2018 uskutečnila ve vsetínském kostele Nanebevzetí Panny Marie slavnostní mše svatá sloužená za Charitu, její zaměstnance, dobrodince i uživatele.

Velehradské putování

Stalo se již každoroční tradicí, že uživatelé služeb stacionáře Magnolia Charity Vsetín spolu s pracovníky vyjíždějí v letních měsících za zážitky mimo stěny charitní budovy. Pro letošní rok se cílem stalo poutní místo Velehrad a Terárium Modrá.

Ohlédnutí za projektem MP Sidera Charity Vsetín „Vzdělání – cesta k úspěchu“…

Pět let udržitelnosti našeho projektu uteklo jako voda a letošní únor přinesl čas hodnocení a především prostor pro naše plány do budoucnosti.

I ve sto letech oplývá vitalitou a nezaměnitelným humorem

Paní Miroslava Mynaříková oslavila 31. května neuvěřitelných 100 let. K dlouhé řadě gratulantů se připojily i pracovnice osobní asistence Charity Vsetín, jejíž služeb paní Mynaříková již několik let využívá. Jak sama říká, její život byl tak naplněný, že by v něm stěží našla volnou chvilku. Aktivita a radost z ní doslova vyzařuje i v tomto úctyhodném věku. O tom, co v životě prožila, se s námi podělila v rozhovoru s charitní pastorační asistentkou.