HLEDÁME

DOBROVOLNÍKY

klikni ZDE a získáš více informací

Vzhůru do nového roku 2019 se Zrnkem

Nový rok v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Zrnko ve Vsetíně jsme zahájili mnoha zajímavými programy, hrami a aktivitami. V klubovně proběhly velké změny, stěhovali jsme se do větších prostorů a kladli jsme důraz na vybavení hudebny. Nadále byly připraveny zajímavé a poutavé volnočasové aktivity. Uživatelé se zapojili do sportovních, hudebních i výtvarných činností.

Změna termínu charitního workshopu - Hrátky s jídlem

Hrátky s jídlem
Přátelé Charity Vsetín. Charitní workshop - HRÁTKY S JÍDLEM přesouváme na termín 2. 5. 2019. Těšíme se na všechny, kdo se chce dozvědět několik zajímavých tipů ke zdravějšímu vaření. Používat budeme regionální potraviny, jako je například pohanka a produkty z ní.  Těšíme se na Vás a přejeme krásné jarní dny.

Vladimíra Malinová, fundraiser, PR

Pomáhat potřebným je krásné

Pomáhat potřebným je krásné.
V ZV-Nástroje s.r.o. to ví a přispěli na nákup jídlonosičů pro naše uživatelé z Charitní pečovatelské služby. Jme rádi, že můžeme veřejně poděkovat za podporu.

BENEFIČNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO CHARITNÍ PEČOVATELSKOU SLUŽBU

zase ti tupitelé

V pátek 22. 3. 2019 uspořádalo Ochotnické divadlo Ratiboř Benefiční představení pro Charitu Vsetín s názvem "ZASE TI TUPITELÉ". Celkový výtěžek 7 286 Kč byl věnován Charitní pečovatelské službě pro účel nákupu vodního lůžka. Příběh z výročního zasedání obecního zastupitelstva, s nadsázkou řeší situace obce, a díky humorným scénkám se bavilo celé publikum.

Stávková pohotovost sester v domácí péči

Charita Vsetín se připojuje ke stávkové pohotovosti sester domácí zdravotní péče, kterou vyhlásila Charita Česká republika, Asociace domácí péče a České asociace sester – sekce domácí péče. Díky přístupu zdravotních pojišťoven je existence této domácí zdravotní péče ohrožena. Zdravotní pojišťovny nám hradí jen část práce, kterou odvedeme. A to je pro službu likvidační!

Veletrh neziskových organizací aneb Kde najdete pomoc?

Charita Nový Hrozenkov ve spolupráci s Komunitním plánováním Města Vsetína pořádá v pondělí 8. dubna 2019 veletrh neziskových organizací. Jedná se o interaktivní prezentaci subjektů, které v regionu Hornovsacka poskytují seniorům a lidem s hendikepem své služby. Místem konání je Nový Hrozenkov, prostranství před kostele, v čase od deseti do sedmnácti hodin.

Příprava na Mimořádný misijní měsíc říjen 2019 v Charitě Vsetín

Papež František vyhlásil Mimořádný misijní měsíc na říjen roku 2019 s předcházející roční přípravou. Jak papež sděluje, máme si počínat tak, aby naše organizace byly více misijní, aby pastorace byla více otevřená, aby se vycházení stalo naším trvalým postojem, aby všichni, se kterými se setkáváme, snadněji odpovídali na Ježíšovo pozvání.

Předvánoční čas v NZDM Zrnko

Ke konci roku 2018 jsme se v Nízkoprahovém zařízení pro děti mládež Zrnko ani trochu nenudili. Uživatelé mohli využít pestrého programu a různých volnočasových aktivit či hudebních dílen nebo dílen kuchtění. Zúčastnili se také preventivních besed, které byly zaměřeny na zajímavá témata. Každý měsíc byl věnován jinému tématu a na programu byly připraveny, hry, tvoření či zábavné soutěže.

Co nám přinesl rok 2018

V uplynulém roce Charita Vsetín uspořádala několik významných akcí, které si společně s vámi rádi připomeneme.

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA SE OPĚT VYDAŘILA

Stalo se dobrou tradicí, že na počátku ledna vysílá Charita Vsetín do ulic své koledníky a připojuje se k celostátní akci Charity Česká republika s názvem Tříkrálová sbírka. A letošní ročník v mnoha aspektech překonal ten loňský.