Charita Vsetín se letos opět zapojila do Tříkrálové sbírky.

Všem dárcům děkujeme.

Předvánoční čas v NZDM Zrnko

Ke konci roku 2018 jsme se v Nízkoprahovém zařízení pro děti mládež Zrnko ani trochu nenudili. Uživatelé mohli využít pestrého programu a různých volnočasových aktivit či hudebních dílen nebo dílen kuchtění. Zúčastnili se také preventivních besed, které byly zaměřeny na zajímavá témata. Každý měsíc byl věnován jinému tématu a na programu byly připraveny, hry, tvoření či zábavné soutěže.

Co nám přinesl rok 2018

V uplynulém roce Charita Vsetín uspořádala několik významných akcí, které si společně s vámi rádi připomeneme.

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA SE OPĚT VYDAŘILA

Stalo se dobrou tradicí, že na počátku ledna vysílá Charita Vsetín do ulic své koledníky a připojuje se k celostátní akci Charity Česká republika s názvem Tříkrálová sbírka. A letošní ročník v mnoha aspektech překonal ten loňský.

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA BUDE OPĚT POMÁHAT

Již podvacáté vyšle Charita Vsetín do ulic své koledníky, aby přinesli navštíveným poselství radosti a pokoje a zároveň vyprosili finanční podporu pro dobrou věc. Letošní ročník Tříkrálové sbírky se uskuteční 11. – 14. ledna.

Charita Vsetín uspořádala předadventní Benefiční koncert na podporu renovace zahrady

Chceme být blíže veřejnosti a zároveň renovujeme naši krásnou zahradu, která je rozvržena na několik etap. Proto jsme uspořádali několik benefičních akcí v uplynulých měsících. Jedním z nich byl právě Benefiční koncert na podporu renovace zahrady Ireny Budweiserové a Jakuba Racka, který byl k poslechu 24. listopadu v Římskokatolickém kostele Nanebevzetí Panny Marie.

POZNEJ NAŠI CHARITU Z JINÉ STRANY-Benefiční koncert Pavla Helana na podporu renovace zahrady Charity

Letošní podzimní čas je v Charitě Vsetín opravdu kulturně nabitý. Poslední příjemný kulturní zážitek byl 18. října 2018. Spoustu lidí potěšil Benefiční koncert Pavla Helana  v Ratiboři.  Lidé tak koupi vstupenky přispěli na renovaci zahrady, kterou v těchto měsících připravujeme jak pro naše uživatele, tak pro širokou veřejnost v rámci pořádání Charitních akcí.

Letní dobrodružství v NZDM Zrnko

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zrnko ve Vsetíně si pro své uživatele připravilo během letních měsíců mnoho zajímavých a poutavých volnočasových aktivit. Každý měsíc jsme se věnovali konkrétnímu preventivnímu tématu, od kterého se následně odvíjel program, který zahrnoval besedu a spoustu zábavných her a soutěží. Uživatelé se zapojili do sportovních, hudebních i výtvarných činností.

Ve Vsetíně jsme oslavili Den seniorů

I tento rok mohli vsetínští senioři oslavit spolu s Masarykovou veřejnou knihovnou Vsetín a Charitou Vsetín již tradiční Den seniorů, který se uskutečnil ve středu 10. října ve velkém sále Domu kultury Vsetín.

Slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín

V podvečer ve čtvrtek 4. října 2018 se konalo slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín na Horním náměstí, jejichž část prošla renovací. Vsetínská skupina Kateřina Mrlinová & spol., zazpívali několik písní ze svého repertoáru a navodili slavnostní atmosféru k tomuto odpoledni.

Dny duševního zdraví 2018

Začínající podzim nám zpříjemnila celorepubliková akce, která se koná k příležitosti Světového dne pro duševní zdraví. Významem téhle akce je za pomocí odborného a kulturního programu seznámit veřejnost s problematikou duševně nemocných.  Během svých skoro 30let se staly největší multižánrovou osvětovou kampaní o lidech s duševním onemocněním a duševním zdraví v České republice.