Benefiční koncert Spirituál kvintetu

ve Vsetíně

HLEDÁME

DOBROVOLNÍKY

klikni ZDE a získáš více informací

Příjemná návštěva Střední školy Kostka v zahradě Charity Vsetín

Na konci školního roku bylo v Charitě Vsetín veselo. Žákyně Střední školy Kostka 1. ročníku Speciální pedagogiky potěšily naše seniory ze Stacionáře Magnolia návštěvou.

ZRNKO vítá jarní měsíce roku 2019

V Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Zrnko jsme v jarním období navázali na atmosféru předchozích měsíců. Na jednotlivé měsíce byla připravena zajímavá preventivní témata, hrály se zábavné hry a probíhaly různé soutěže. Uživatelé se zapojili do sportovních, hudebních i výtvarných činností.

POUŤ S CHARITOU NA SVATÝ HOSTÝN

Charita Vsetín uspořádala ve čtvrtek 27. června tradiční poutní zájezd na Svatý Hostýn. Pro méně pohyblivé zájemce jsme letos ve spolupráci s Charitou Nový Hrozenkov zajistili nízkopodlažní sociální autobus, aby bylo umožněno snadnější nastupování a vystupování lidem se zdravotním omezením.

1. ROČNÍK ZAHRADNÍHO JARMARKU CHARITY VSETÍN

Na Den dětí 1. června 2019 uspořádala Charita Vsetín 1. ročník Zahradního jarmarku. Tato akce navazuje na renovaci charitní zahrady, která začala v loňském roce.

Beseda s misionářem Pavlem Balážem, SVD ve stacionáři Magnolia

Ve čtvrtek 25. dubna se ve stacionáři Magnolia uskutečnila zajímavá přednáška P. Pavla Baláže, misionáře Společnosti Božího Slova, o jeho působení na misii v brazilské Amazonii. Ve zhruba dvouhodinové přednášce se s námi P. Pavol podělil o mnohé zážitky a zkušenosti z této nejen geograficky, ale i kulturně a společensky vzdálené země, ve které prožil dlouhých sedm let svého života.

Vzhůru do nového roku 2019 se Zrnkem

Nový rok v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Zrnko ve Vsetíně jsme zahájili mnoha zajímavými programy, hrami a aktivitami. V klubovně proběhly velké změny, stěhovali jsme se do větších prostorů a kladli jsme důraz na vybavení hudebny. Nadále byly připraveny zajímavé a poutavé volnočasové aktivity. Uživatelé se zapojili do sportovních, hudebních i výtvarných činností.

Změna termínu charitního workshopu - Hrátky s jídlem

Hrátky s jídlem
Přátelé Charity Vsetín. Charitní workshop - HRÁTKY S JÍDLEM přesouváme na termín 2. 5. 2019. Těšíme se na všechny, kdo se chce dozvědět několik zajímavých tipů ke zdravějšímu vaření. Používat budeme regionální potraviny, jako je například pohanka a produkty z ní.  Těšíme se na Vás a přejeme krásné jarní dny.

Vladimíra Malinová, fundraiser, PR

Pomáhat potřebným je krásné

Pomáhat potřebným je krásné.
V ZV-Nástroje s.r.o. to ví a přispěli na nákup jídlonosičů pro naše uživatelé z Charitní pečovatelské služby. Jme rádi, že můžeme veřejně poděkovat za podporu.

BENEFIČNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO CHARITNÍ PEČOVATELSKOU SLUŽBU

zase ti tupitelé

V pátek 22. 3. 2019 uspořádalo Ochotnické divadlo Ratiboř Benefiční představení pro Charitu Vsetín s názvem "ZASE TI TUPITELÉ". Celkový výtěžek 7 286 Kč byl věnován Charitní pečovatelské službě pro účel nákupu vodního lůžka. Příběh z výročního zasedání obecního zastupitelstva, s nadsázkou řeší situace obce, a díky humorným scénkám se bavilo celé publikum.

Stávková pohotovost sester v domácí péči

Charita Vsetín se připojuje ke stávkové pohotovosti sester domácí zdravotní péče, kterou vyhlásila Charita Česká republika, Asociace domácí péče a České asociace sester – sekce domácí péče. Díky přístupu zdravotních pojišťoven je existence této domácí zdravotní péče ohrožena. Zdravotní pojišťovny nám hradí jen část práce, kterou odvedeme. A to je pro službu likvidační!