Charita Vsetín rozšířila nabídku služeb Zobrazit fotogalerii
11. dubna 2023 Stacionář Magnolia

Charita Vsetín rozšířila nabídku služeb

Vsetínské Charitě se podařilo rozšířit své působení v jedné ze spádových obcí regionu, Ratiboři, kde ve středu, 1.února 2023, slavnostně otevřela novou pobočku denního stacionáře pro seniory. Tato sociální služba, fungující pod názvem Stacionář Magnolia, tak denně poskytne zázemí až 10 seniorům z Ratiboře a okolních obcí.

Ve spolupráci s Obcí Ratiboř se prostory, nabízející odbornou péči seniorům starším 65 let, odkázaným na pomoc druhých, našly v místním, nově vybudovaném komunitním centru. K velké radosti všech se kapacita uživatelů velmi rychle plní, což jen potvrzuje, že právě takováto péče je i v malých obcích valašského regionu nedostatečná a potřebná.

Poslání denního stacionáře, který je ambulantní sociální službou, v sobě snoubí starost
a pozornost, kladenou zejména na fyzické, psychické, sociální, ale také duchovní potřeby svých uživatelů. Prostor je odrazem funkčního, moderního, bezbariérového místa, vystavěného a přizpůsobeného tak, aby poskytoval svým uživatelům nejen potřebný komfort, ale zároveň zajišťoval bezpečí pro život, podporoval zachování pocitu vlastní hodnoty, důstojnosti a snahy o udržení dobré kvality života.

Denní režim, v závislosti na kondici uživatelů, nabízí pestrou činnost a širokou škálu zájmových i vzdělávacích činností, jako je např. trénink paměti, rukodělné práce a tvoření, pečení, stolní a vzdělávací hry nebo společné čtení a zpívání. Pracovníci denního stacionáře také pro své uživatele pořádají různé besedy s hosty, biblické hodiny a v současné době se všichni společně těší především na první jarní vycházky.

„Nezbývá než si přát, aby se naše služba rozvíjela a dobře fungovala. Chceme zajistit uživatelům, ale také jejich pečujícím osobám, pocit jistoty, spolehlivosti, bezpečí. Služba funguje na základě předem uzavřené smlouvy, kterou jsme schopni přizpůsobit individuálním požadavkům a potřebám jednotlivých klientů. Máme velké vize a spoustu nápadů, doufáme tedy, že se nám bude dařit je postupem času realizovat a vytvářet tak společenské prostředí navozující pocit domácí pohody, které bude našim seniorům stejně milé a blízké, jako čas strávený se svými rodinnými příslušníky a přáteli.“

Eva Šafaříková

Fundraiser/PR
Tel.: 731 847 440 E-mail: 0onh9Z-7~bxy.Z4WHoFo-7d4YanBZd54Ys