Setkání vedoucích Charity Vsetín s kněžími
4. června 2015 z Charity Vsetín

Setkání vedoucích Charity Vsetín s kněžími

Začátkem května proběhlo v pastoračním centru setkání s kněžími farností, které spadají do územní působnosti naší Charity.

Ve středu 6. května se v pastoračním domě uskutečnilo setkání paní ředitelky Věry Dulavové, vedoucích jednotlivých služeb a dalších spolupracovníků Charity Vsetín s kněžími farností, které spadají do územní působnosti naší Charity. Bohužel kvůli zaneprázdněnosti se někteří z nich z účasti omluvili, takže jsme se sešli v menším počtu než bylo původně plánováno.

Společnou snídani zahájil pan děkan František Král modlitbou a požehnáním jídla. Na úvod pak paní ředitelka promítla prezentaci, která se týkala jednotlivých služeb, které vsetínská Charita lidem v regionu poskytuje. Poté každá z vedoucích seznámila přítomné se zaměřením a specifiky své služby. Následně se ujal slova pan děkan a v krátké promluvě zdůraznil důležitost křesťanských hodnot a principů, ve kterých by mělo být celé charitní dílo hluboce zakořeněno a o jejichž růst je potřeba stále pečovat. Zároveň všechny charitní pracovníky pozval na eucharistický kongres do Olomouce a povzbudil nás k účasti i na dalších duchovních akcích, organizovaných děkanátem a farnostmi.

Závěrem nezbývalo než s potěšením konstatovat, že dosavadní spolupráce s duchovními je velmi dobrá a přítomným kněžím vyjádřit naši vděčnost za jejich službu. Potěšilo nás, že se již dříve plánované setkání stalo svým zaměřením odpovědí na výzvu pana arcibiskupa Jana Graubnera o těsnější spolupráci Charit a farností. Shodli jsme se na tom, že podobnou akci bychom rádi uskutečnili opět na podzim, přičemž na ni chceme pozvat i duchovní jiných křesťanských církví, působících ve Vsetíně a přilehlém okolí, abychom při vzájemné spolupráci nezapomínali i na ekumenický rozměr.

Bc. Marta Koňaříková pastorační asistentka