V listopadu zakoupilo NZDM Zrnko při Charitě Vsetín nové hudební nástroje v hodnotě 15.000,- Kč. Tento nákup byl umožněn zejména díky štědrému finančnímu daru, který věnovala Městu Vsetín společnost Austin Detonator s.r.o. Tímto si dovolujeme vyjádřit jim srdečné poděkování.

Během klientských porad jsme zjišťovali, jak uživatelům zpříjemnit chvíle strávené v klubovně. Zjistili jsme, že uživatelé by se rádi věnovali hudbě, která je baví a naplňuje. Máme za to, že hra na hudební nástroje bude pro uživatele přínosná v mnoha směrech. Mohou rozvíjet své hudební nadání a vytvářet si tak pozitivní vztah k umění. Naučí se disciplíně a vytrvalosti. Naučí se také spolupráci a začlení se do kolektivu, což povede k upevnění jejich pozitivních návyků.

Z darovaných finančních prostředků byly zakoupeny flétny, elektronické klávesy, rumba koule a bicí souprava, která udělala uživatelům největší radost. Hudební dílny budou pravidelně zařazovány do námi vytvářených programů a zakoupené hudební nástroje mohou navíc využívat i jiné služby Charity Vsetín, jako Camino - sociální rehabilitace. Tým NZDM Zrnko i uživatelé jsou velmi vděční za tuto finanční podporu, bez níž by se nákup hudebních nástrojů mohl jen těžko uskutečnit.

S poděkováním za celý tým NZDM Zrnko, Bc. Tereza Liňová, sociální pracovník