Měsíce květen a červen 2015 v NZDM ZRNKO

Měsíce květen a červen 2015 v NZDM ZRNKO

Čas letí jako voda a i my se v NZDM Zrnku při Charitě Vsetín posunuli do slunečného období roku. Měsíce květen a červen byly naplněny zajímavými tématy a akcemi pro malé i velké.

Květen = máj, lásky čas, jsme zasvětili tématu Rodinné vztahy, které jsme s našimi dětmi probrali na besedě a zahráli si také hru na toto téma. Neopomněli jsme ani Svátek matek a maminkám vytvořily hezké dárečky. V květnu nás navštívili profesionální a dobrovolní hasiči ze Vsetína i se svou technikou a nejenže nám povídali o svém povolání, ale také nám prakticky předvedli ukázku hašení. Děti měli tak příležitost dozvědět se něco nového o práci hasičů, ale i o nebezpečí požáru nebo zneužití hasičského přístroje. Vsetínským profesionálním i dobrovolným hasičům tímto děkujeme za jejich preventivní besedu.

Mimo jiné jsme se věnovali různým rukodělným činnostem a tím rozvíjeli jemnou motoriku. Velmi zaujalo kouzelné malování, které spočívalo ve škrábání černé tuže z obrázků, ale i projekt kašírovaná rodina, kdy jsme se pomocí této techniky pokusili vyrobit postavy členů naší rodiny. Květen jsme zakončili díky přívětivému počasí venku na kopci opékáním špekáčků.

 

V pondělí 1. června byl den dětí a ani nás nenechal chladnými. Připravili jsme pro děti mnoho soutěží se sladkými odměnami venku před klubovnou a den se nesl v příjemné náladě. Měsíc se věnoval tématu Společnost a handicap, mluvili jsme proto o této problematice. Děti vytvořily koláž slavných a úspěšných lidí s handicapem, ale měly také příležitost prakticky si vyzkoušet kompenzační pomůcky. Protože počasí přálo, vyrazili jsme opět na kopec, tentokrát s malířskými potřebami a malovali jsme přírodě. Abychom nezaháleli, uskutečnil se turnaj v badmintonu. Novinkou u nás byla středa 17. června, kdy se v klubovně uskutečnil dívčí klub. S holkami jsme se česali, malovali a při kafíčku si popovídali. Určitě tuto akci ještě zopakujeme. Závěr měsíce a poslední tělocvičnu před prázdninami jsme věnovali různým soutěžím.

Jsou před námi dvouměsíční prázdniny, které u nás v Zrnku rozhodně budou velmi zajímavé. Zahájíme je hned 1. července táborákem na kopci. Čeká nás také několik výletů, soutěží, filmový maraton a mnoho dalšího.

Bc. Lenka Šerá, sociální pracovník, NZDM Zrnko/Charita Vsetín