Konec roku 2019 v NZDM ZRNKO

V nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO, byl ke konci loňského roku připraven zajímavý program. Pro naše uživatele jsme pořádali zábavné volnočasové aktivity, v jednotlivých měsících byly připraveny besedy na preventivní témata, hrály se zábavné hry, probíhaly různé soutěže, zapojovali jsme všechny do sportovních, hudebních a výtvarných činností.

Říjen

V měsíci říjnu jsme se věnovali tématu „Diskriminace“. Na toto téma proběhla preventivní beseda, při které se uživatelé dozvěděli bližší informace na dané téma a zahráli jsme si hru, která vedla k lepšímu pochopení této problematiky. Věnovali jsme se výrobě Halloweenských masek, dlabali dýně a zdobili jsme si klubovnu. V závěru měsíce proběhla hudební soutěž, do které se zapojilo mnoho našich uživatelů, kteří rádi předvedli svůj hudební talent.

foto článek 2

Listopad

V listopadu jsme se zaměřili na téma „Alkoholismus“. Stejně jako v měsíci předchozím, tak i nyní, byla připravena preventivní beseda. Během besedy se uživatelé dozvěděli zajímavé a důležité informace, o kterých jsme diskutovali po celý měsíc. Hráli jsme hry, tvořili jsme, proběhl oblíbený filmový maraton. V rámci programu jsme šli plavat do městských lázní, zde jsme si užili spoustu zábavy. A jelikož se blížil čas adventu, vyráběli jsme adventní věnec a začínali se pomalu těšit na vánoční svátky.

foto článek 1

Prosinec

V měsíci prosinci panovala v NZDM ZRNKO sváteční nálada. Věnovali jsme se tématu „Státní svátky“, kdy jsme si povídali nejen o Vánocích. Pekly se mikulášské perníčky, které uživatelé s nadšením připravovali a následně i pojídali. Tvořili a vyráběli jsme mnoho zimních a vánočních ozdob. Nastrojili jsme si v Zrnku stromeček, pod který nám Ježíšek nadělil mnoho dárků, jak pro uživatele mladší, tak starší. Tyto dárečky jsme si rozbalili během Vánočního večírku, kterým jsme se zároveň loučili s uplynulým rokem

Na následující měsíce připravujeme opět pestrý program – mnoho zajímavých a zábavných témat, spoustu her, tvoření a vaření.

Za tým Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ZRNKO,
Bc. Beáta Čablíková, sociální pracovnice, Charita Vsetín