Zimní přípravy v Sideře
26. listopadu 2020 Mimoškolní příprava SIDERA

Zimní přípravy v Sideře

Podzim nabral na síle a my v Sideře se společně připravujeme na zimu. Začali jsme s úklidem venkovního prostoru před budovou, sbíráme odpadky, hrabeme spadané listí, ze kterého chystáme hromádky, kde můžou zazimovat ježci z okolí – ze vsetínského Sychrova a Horního města. Srdečně zveme všechny děti, jejich rodiče, ale i dospělé, aby se přišli na naše zimní příbytky pro ježky podívat!

Věděli jste, že ježci se ukládají k zimnímu spánku a zimu přečkávají ve stavu hibernace? Jejich tělesná teplota klesá na 5°C a tělesné funkce se zpomalují. Až do jara tak musí vystačit ze svých tukových zásob. Do bdělého stavu se navracejí z kraje jara. Jarní rovnodennost příští rok spadá na den 21. 03. 2021 v 10:58 SEČ. Chceme také touto cestou poprosit místní obyvatele, aby se pokusili kolem naší budovy na Sychrově dodržovat pořádek. Děláme vše nejen pro vlastní dobrý pocit, ale také pro květenu a živé tvory, kteří v areálu přebývají.

242A0DF0-027D-4441-AF2F-087B3D0054D3.         B498F349-5920-45E5-9A33-E5A54E199210