Mimoškolní příprava SIDERA

Mimoškolní příprava SIDERA

Mimoškolní příprava SIDERA - udržitelnost projektu "Vzdělání - cesta k úspěchu"

Udržitelnost projektu „Vzdělání –cesta k úspěchu“

 
Druhé pololetí školního roku 2013-2014 se rozjelo na plné obrátky a vnaší vzdělávací místnosti se i nadále věnujeme pomoci s přípravou do školy sociálně znevýhodněným žákům ZŠ. Nejčastěji děti využívají pomoc s domácími úkoly a procvičením učiva, pracujeme s výukovými programy na PC, interaktivní tabulí a různými didaktickými pomůckami a hrami.
 Kromě pravidelné mimoškolní přípravy, která probíhá od pondělí do čtvrtku od 12:00 do 16:00, jsme pro děti navštěvující Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zrnko při Charitě Vsetín zrealizovali vroce 2014 již dva vzdělávací moduly.
 
Dne 15.ledna proběhl modul na téma „Zdravá výživa, režim dne“, jehož součástí byla zábavná a poučná hra „Výletníci“, prostřednictvím které se děti učili o provázanosti příjmu a výdeje energie.
 
Dne 20. února jsme se věnovali tématu Dopravní výchova, tento modul je zaměřen na poučení dětí o základech bezpečnosti jakožto účastníků silničního provozu.
Ve středu 29. ledna 2014 proběhl mezi dětmi oblíbený „Trh odměn“, který je součástí motivačního programu. Nastřádaná razítka vrámci hodnocení vprůběhu pololetí pracovník smění za hrací peníze,tzv. „doučka“, za které si děti mohou „nakoupit“ například různé bločky, psací potřeby, přívěšky či malé hry.
 
 
 
 
 
 
Mgr. Silvie Krhutová, pedagogický pracovník
Charita Vsetín, Mimoškolní příprava Sidera