Ve Vsetíně proběhly akce na podporu osob s duševním omenocněním

Ve Vsetíně proběhly akce na podporu osob s duševním omenocněním

Charita Vsetín se již tradičně připojila k celostátní akci na podporu lidí s duševním onemocněním pod názvem Dny duševního zdraví, které proběhly ve dnech 1. až 8. října 2015. Centrum sociální rehabilitace Camino nabídlo v těchto dnech hned několik zajímavých činností pro širokou veřejnost, které se konaly v prostoru Centra nebo ve spolupracující Masarykově knihovně Vsetín.

Hlavním cílem letošní akce bylo nabídnout veřejnosti možnost seznámit se s problematikou duševního zdraví, nemoci, rodinné terapie a sociálního podnikání. Naše pozvání přijali velmi významní hosté. Doc. PhDr. Karel Balcar, Csc., Mgr. Miloslav Šebela, Mgr. Šárka Dořičáková a Jiří Adamec přispěli svými přednáškami k výjimečnosti celé akce.

 

 

 

Součástí Dnů duševního zdraví byl již tradičně Den otevřených dveří v Caminu. Zde měla veřejnost možnost seznámit se přímo se službou. Velmi mne těší, že uživatelé služby přišli Camino podpořit jak pomocí při organizaci tak i vytvořením příjemné atmosféry. V odpoledních hodinách proběhla v prostoru služby Vernisáž dvou uživatelů, nadaných amatérských fotografů. Výstava byla dle reakcí hostů vnímána jako velmi úspěšná, což potvrdila skvělá nálada všech přítomných.

Závěr patřil multidisciplinárnímu setkání odborníků z oblasti duševního zdraví v Caminu, které vedl Mgr. Miroslav Kadlubiec. Výchozí ideou k setkání byl pokus o zajištění týmové pomoci při řešení komplexního spektra problémů uživatelů s psychiatrickou diagnózou.

Tuto akci podpořily: