Dny duševního zdraví 2018

Dny duševního zdraví 2018

Začínající podzim nám zpříjemnila celorepubliková akce, která se koná k příležitosti Světového dne pro duševní zdraví. Významem téhle akce je za pomocí odborného a kulturního programu seznámit veřejnost s problematikou duševně nemocných.  Během svých skoro 30let se staly největší multižánrovou osvětovou kampaní o lidech s duševním onemocněním a duševním zdraví v České republice.

Charita Vsetín - Camino sociální rehabilitace se letos již po deváté zapojili do aktivity bohatým programem.  Některé akce jsme zacílili na odbornou veřejnost, tj. semináře Doc. PhDr. Karla Balcara, CSc. na téma „Řešení konfliktů vyjednáváním“, PhDr. Evy Klimentové, Ph.D. na téma „Latentní bezdomovství“ a Multidisciplinární setkání odborníků z oblasti duševního zdraví v Caminu. Den otevřených dveří, vernisáž, beseda Jiřího Adamce  „Jak studovat psychologii a uplatnit se?“ a přednáška Mgr. Miloslava Šebely „Psychoenergetická terapie“ byli organizovány především pro uživatele služby a širokou veřejnost. Shledáváme jednotlivé akce velmi úspěšné, naplněnost celodenních seminářů i besed a zaujetí jednotlivých posluchačů bylo potěšující. Vrcholem celé akce byl Den otevřených dveří v Caminu.  Tento den byl určený především uživatelům služby. Možnost zapojit se, využilo hned několik z nich, ať výstavou obrazů, hudebním představením, prezentací vlastních ručních prací (šperky, malba na tričko, domácí pochutiny apod.). Součástí bylo také představení služby a možnost podpořit službu zakoupením drobných prezentačních předmětů.

Děkujeme všem přednášejícím a lidem, kteří se na těchto dnech podíleli, účastníkům z řad široké i odborné veřejnosti a uživatelům. Přejeme si, aby další ročník Dnů duševního zdraví ve Vsetíně – již desátý, byl úspěšný jako dosud a dokázal upoutat svou nabídkou stále více zájemců.