Plnou parou vpřed v roce 2018 se ZRNKEM

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zrnko ve Vsetíně v počátečních měsících roku 2018 uspořádalo několik atraktivních volnočasových aktivit pro své uživatele. S uživateli jsme v průběhu těchto měsíců vařili, pořádali soutěže a preventivní besedy. Prošli jsme si zajímavými akcemi. Jedna z nich byla účast na Protidrogovém vlaku ve Vsetíně. Více informací se dozvíte v následujícím článku.

NZDM Zrnko nelení ani ke konci roku 2017

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zrnko ve Vsetíně mělo během podzimních měsíců opět spoustu zajímavých a lákavých volnočasových aktivit. Uživatelé se mohli zúčastnit hudebních, sportovních a také výtvarných dílen. Na každý měsíc bylo připraveno preventivní téma a k tomu různé besedy, hry a akce.

Letní čas v NZDM Zrnko

Léto s NZDM Zrnko

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zrnko ve Vsetíně si pro své uživatele připravilo během prázdnin široké spektrum různých volnočasových aktivit. Každý měsíc probíhal pod záštitou nějakého preventivního tématu, od kterého se odvíjel program pro děti. Zapojovali jsme se do sportovních, hudebních i výtvarných činností.

Do NZDM ZRNKA přišlo jaro!

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO si pro své uživatele připravilo na jarní měsíce opět zajímavé a obohacující programy. Každý měsíc v ZRNKU byl zaměřen na jedno preventivní téma, které bylo zábavnou formou vysvětleno a dále rozvíjeno. Opět jsme v NZDM ZRNKU tvořili, věnovali se sportu a hudební činnosti. Podrobnější informace naleznete v následujícím článku.

První měsíce roku 2017 v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO

Přišel nový rok 2017 a s ním i nové a zábavné programy pro uživatele, kteří navštěvují Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZRNKO při Charitě Vsetín v hojném počtu. Děti a mládež měli v lednu a únoru o zábavu postaráno díky akčnímu programu, který pro ně pracovníci připravili.

Poděkování Městu Vsetín za finanční podporu

Hubední nástroje v Zrnku

V listopadu zakoupilo NZDM Zrnko při Charitě Vsetín nové hudební nástroje v hodnotě 15.000,- Kč. Tento nákup byl umožněn zejména díky štědrému finančnímu daru, který věnovala Městu Vsetín společnost Austin Detonator s.r.o. Tímto si dovolujeme vyjádřit jim srdečné poděkování.

Září a říjen 2016 v NZDM Zrnko

Začalo září a na léto přišlo stáří. Naši uživatelé se vrátili do školních lavic, ale v NZDM Zrnku při Charitě Vsetín byl stále nabitý program, který je potěšil.

Letní prázdniny 2016 v NZDM Zrnko, Charita Vsetín

Období letních prázdnin jsme v NZDM Zrnku začali hezky z ostra. Pro naše uživatele, ale i další zájemce o službu, byl přichystán velmi pestrý program a věříme, že si to všichni zúčastnění užili a odpočinuli si tak od školních povinností. Co všechno jsme v červenci a srpnu dělali, se dozvíte v článku.

Dobrovolnictví v Charitě Vsetín

Klubovna Zrnko - M. Šimic

V naší Charitě jsme vděčni za pomoc ochotných dobrovolníků, kteří rozšiřují kvalitní profesionální péči našich zaměstnanců o další hodnoty, mezi které patří čas naplněný lidským zájmem o druhého člověka, nezištná pomoc dětem a mládeži ze sociálně vyloučeného prostředí, seniorům, lidem zdravotně i psychicky handicapovaným. Spolupracujeme přitom s dobrovolnickým centrem Adorea, o.s., které pro nás zajišťuje výběr, školení a další vzdělávání  těchto dobrovolníků.

Postupně Vám jednotlivé dobrovolníky a jejich práci představíme formou rozhovoru s každým z nich.

Květen a červen 2016 v NZDM Zrnko

Měsíce květen a červen provází pranostiky „Když máj vláhy nedá, červen se předá“ nebo naopak „V květnu-li hrom se ozývá, v červnu zřídka mrholívá“. V NZDM Zrnko při Charitě Vsetín jsme se těchto pranostik nelekli a aktivity, které jsme měli na tyto měsíce připravené, jsme si užili do sytosti díky hezkému počasí.