Léto je v plném proudu a „Sideráci“ už jenom tiše „bilancují“.

Druhé pololetí školního roku 2016/2017 je definitivně za nimi a všichni si uvědomují, že si po práci zaslouží sladký odpočinek.

Rozhovor s dobrovolnicí Ing. Bohumilou Holeňovou

Blíží se konec školního roku a některé děti možná s napětím i obavami očekávají jaké bude jejich vysvědčení. V následujícím rozhovoru jsem položila několik otázek paní Ing. Bohumile Holeňové, která se jako jedna z našich dobrovolnic věnuje právě doučování dětí ve vsetínském charitním zařízení Mimoškolní příprava SIDERA

Mimoškolní příprava „Sidera“ Charity Vsetín – zhodnocení 1. pololetí školního roku 2016/2017

Zdárně jsme ukončili 1. pololetí školního roku 2016/2017 v Mimoškolní přípravě Sidera Charita Vsetín. Pedagogický pracovník, asistent pro práci s dětmi a dobrovolníci, tito všichni se podíleli na zdokonalování znalostí dětí ze sociálně znevýhodněných rodin.

V Sideře se učíme jinak…

S prvním zářím opět ožily prostory MP Sidera, při Charitě Vsetín nebývalou energií. Máme radost z nových zájemců o naše aktivity, kteří nás vyhledali mnohdy s velkými obavami, ale snad i s velkým očekáváním.

MP Sidera, logo 1

„Sideráci“ si užívají prázdniny…

2. pololetí školního roku 2015/2016 se dnem 30. června stalo „historií“ a děti navštěvující Mimoškolní přípravu Sidera si užívají prázdninového odpočinku a relaxace. Poslední měsíce školního roku se nesly opět v duchu pilné práce. Všechny děti s naší podporou zvládly nejen plnění „těžkých“ úkolů, ale mnozí se také zlepšili v samostatnosti při vypracovávání referátů či projektů z anglického jazyka, přírodopisu, nebo vlastivědy.

MP Sidera, logo 1Albert - logo

Sidera: Těšíme se z další spolupráce

předání daru MVV energie CZ a.s. a Zásobování teplem Vsetín a.s.

Ve čtvrtek, 12. května 2016 jsme se společně s dětmi, které navštěvují Mimoškolní přípravu Sidera Charity Vsetín, zúčastnili velice pěkné akce. Zásobování teplem Vsetín a.s. pořádalo Den otevřených dveří, který se konal na Jiráskově ulici ve Vsetíně.

S plným nasazením za lepším vysvědčením…

MP Sidera i ve druhém pololetí školního roku 2015/2016 pokračuje ve svých aktivitách, a to s plným nasazením. Pracovníci pomáhají dětem zvládnout blížící se závěr školního roku co nejlépe.

MP Sidera, logo 1Albert - logo

Jak zvládnout školní „problémy“, nebo raději, jak objevit recept na radost s učení?

Určitě vám to řeknou všichni, kteří v 1. pololetí školního roku 2015/2016 v Mimoškolní přípravě Sideře Charity Vsetín opět vytvořili usilovný a spolupracující tým. Tvořili jej žáci základních škol, kteří vyrůstají v sociálně znevýhodněném prostředí, pedagog MP Sidera, asistent pro práci s dětmi, ale i „naši“ dobrovolníci a často i rodiče dětí.

Mimoškolní  příprava SIDERA opět úspěšně zahájila nový školní rok 2015/2016

Naše vzdělávací místnost znovu „ožila“, jako vždycky v měsíci září. Se začátkem nového školního roku se do ní nejen vrátily děti, které jí již „důvěrně“ znají, ale přibyli i zcela noví žáci, kteří byli s námi zkontaktováni svými kamarády, nebo subjekty, které s námi již dlouhodobě spolupracují.

Mimoškolní příprava Sidera: Ohlédnutí za školním rokem 2014/2015

Školní rok 2014/2015 končí a „sideráci“ mají opět důvod k ohlédnutí se a zhodnocení své snahy a píle. Jarní měsíce jsme věnovali dostudování „problémového“ učiva, procvičování matematiky, českého jazyka, psaní diktátů, či vyhotovování zajímavých referátů, nebo projektů z vlastivědy, dějepisu a přírodovědy. Některým z dětí se dařilo a opravily si horší známky, ale někteří možná blížící se konec školního roku naopak trošku „podcenili“.