Kontejner pro Haiti

Odešleme kontejner s materiální pomocí na Haiti. Naplníte jej s námi?

www.haiti.cz

Charita Vsetín slavila čtvrtstoletí!

V letošním roce slaví Charita Vsetín 25. let od svého založení. Po celou tuto dobu pomáhá skrze síť služeb potřebným lidem v našem regionu. Ve středu 17. května 2017 uspořádala k tomuto významnému výročí krásnou slavnost. Pojďme se spolu ohlédnout za jejím průběhem.

Postní almužna 2017 přinesla Charitě Vsetín rekordní výtěžek!

Letošní Postní almužna přinesla v Charitě Vsetín rekordní výtěžek! Chceme se s Vámi podělit o radost, kterou nám přinesl výsledek letošní Postní almužny, který činil 123 333,- Kč. Loňská částka tak byla překonána téměř o 30 000,- Kč!  Za velkou štědrost patří všem, kteří si byli ochotni něco odříct pro dobro potřebných, upřímný dík! Zároveň se chceme s Vámi podělit o to, jakým způsobem byly použity finanční prostředky vybrané v loňském roce.

Tříkrálové koledování ve Vsetíně

Protože předpovědi meteorologů hlásily na začátek ledna silné mrazy, kladli jsme si na Charitě otázku, jak to vlastně s koledováním v tomto roce bude vypadat. Snažili jsme se nic neponechat náhodě, oslovili jsme školy, skauty, mládež z farnosti, rodinné příslušníky, přátele i známé. Přihlášek se nám vrátilo poměrně hodně, ale přesto zůstávala nejistota, kolik dětí i vedoucích na poslední chvíli onemocní nebo to kvůli zimě vzdá. Nakonec jsme však byli velmi mile překvapeni. Pojďme se tedy společně poohlédnout za tím, jak celé koledování u nás „na Vsetíně“ probíhalo.

Do Vsetína přicestoval arcibiskup Jan Graubner

arcibiskup Jan Graubner (foto Radovan Kocúrek)

Do Vsetína přicestoval arcibiskup Jan Graubner, aby povzbudil a požehnal všem, kteří se chystají ke tříkrálovému koledování.

Narozeninová oslava s firmou KS - program, spol. s r.o.

V rámci 25. výročí založení firmy KS - program, spol. s r.o. proběhl v BEA centru Olomouc slavnostní program, kterého se zúčastnila také ředitelka Charity Vsetín Věra Dulavová.

DEN SENIORŮ 2016

Ve čtvrtek 13. 10. 2016 proběhl ve velkém sále Domu kultury ve Vsetíně již 13. ročník Dne seniorů. Akci i letos pořádala Charita Vsetín ve spolupráci s Masarykovou veřejnou knihovnou.

Poslání Charity připomněla ve Vsetíně slavnostní bohoslužba

Mše 25.9.2016

V neděli 25. září proběhla v římskokatolickém kostele Nanebevzetí Panny Marie slavnostní děkovná bohoslužba celebrovaná P. Mgr. Františkem Králem. Konala se u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, patrona charitního díla, který připadá na 27. září a tento den se zároveň slaví jako Den charity.

Uživatelé hodnotili služby Charity Vsetín

Charita Vsetín - dotazník spokojenosti 2015

Charita Vsetín nabízí své služby ve Vsetíně a okolních obcích již od roku 1992. Jednou ze stálých služeb, která je posyktována od vzniku Charity Vsetín je Pečovatelská služba. Uživatelé této služby měli možnost hodnotit a "oznámkovat" kvalitu této služby, vyjádřit svou spokojenot či nespokojenost a poskytnout pracovníkům nové podněty do budoucna. Jak byla služba uživateli hodnocena, se dočtete v tomto článku.

Charita Vsetín uspořádala 7. června tradiční pouť na Svatý Hostýn

Jako každým rokem, tak i letos putovali senioři ze Vsetína a okolí s Charitou na Svatý Hostýn.

„Charita je tu s vámi“

Charita je tu s vámi_2016

Cílem celé této akce bylo přiblížit veřejnosti nabídku služeb Charity Vsetín, informovat o novinkách, seznámit návštěvníky s kompenzačními pomůckami, které v rámci půjčovny Charita nabízí, a pomáhá tak lidem v těžkých životních situacích.