Předání sociálního automobilu Charitě Vsetín

V úterý 7.8.2018 byl zástupcem společnosti KOMPAKT spol. s.r.o. Charitě Vsetín slavostně předán sociální automobil, který bude denně vidět na cestách nejen Vsetína, ale i v okolních obcích.

I ve sto letech oplývá vitalitou a nezaměnitelným humorem

Paní Miroslava Mynaříková oslavila 31. května neuvěřitelných 100 let. K dlouhé řadě gratulantů se připojily i pracovnice osobní asistence Charity Vsetín, jejíž služeb paní Mynaříková již několik let využívá. Jak sama říká, její život byl tak naplněný, že by v něm stěží našla volnou chvilku. Aktivita a radost z ní doslova vyzařuje i v tomto úctyhodném věku. O tom, co v životě prožila, se s námi podělila v rozhovoru s charitní pastorační asistentkou.

EKUMENICKÉ SETKÁNÍ S DUCHOVNÍMI

Ve čtvrtek 24. května 2018 se z iniciativy paní ředitelky Věry Dulavové uskutečnilo v pastoračním domě na Horním náměstí v pořadí již třetí ekumenické setkání vedoucích jednotlivých charitních služeb a dalších pracovníků s kněžími katolických farností a rovněž s duchovními jiných křesťanských církví a sborů, spadajících do územní působnosti Charity Vsetín.

POSTNÍ ALMUŽNA

Chceme se s Vámi podělit o radostnou skutečnost, kterou přinesl výsledek letošní Postní almužny, který činil za vsetínskou Charitu (zahrnuje farnosti Vsetín, Valašská Polanka, Hošťálková, Lidečko a Francova Lhota + příslušné filiálky) 110 507,- Kč. Za Vaši štědrost Vám patří upřímný dík a Pán Bůh zaplať!

Sociální pracovník Charity Vsetín získal ocenění GRATIAS 2018

Sociální pracovník Charity Vsetín, Mgr. Miroslav Kadlubiec, získal ocenění GRATIAS 2018 udělené MPSV ČR při Mezinárodní konferenci u příležitosti Světového dne sociální práce.

Kontejner už doplul na Haiti

Kontejner pro Haiti dorazil z České republiky, a pak z karibského přístavu až do Gonaïves. „Zásilka" s humanitární pomocí od českých dárců byla v cíli 18. ledna. Podle Renee Quadros z řádu sv. Josefa, která na zásilku dohlíží, šlo vše hladce...celý článek zde: Kontejner už doplul na Haiti

Adventní koncert pro Charitu Vsetín

Mužácký pěvecký sbor Kosáci z Ratiboře o 1. neděli adventní spolu se svými hosty a krásnými zpěvy rozezněl a naplnil kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Vsetíně.

Minulost a současnost Charity Vsetín

Ve dnech 16. – 29. 10 2017 proběhla v předsálí kina Vatra výstava zaměřená na minulost  a přítomnost činnosti Charity Vsetín. V letošním roce slaví Charita Vsetín 25. výročí od zahájení své činnosti. Výstava byla zahájena 16. 10. slavnostní vernisáží a zúčastnili se jí bývalí a nynější pracovníci, podporovatelé a vedení města Vsetín.

Materiální sbírka "Kontejner pro Haiti"

Charita Vsetín se k této sbírce připojila také. Pro velký zájem veřejnosti byl kontejner naplněn s předstihem a sbírka tak byla předčasně ukončena. Věci, které Charita Vsetín od spoluobčanů pro účely této sbírky přijala, byly dne 28.8.2017 předány pracovníkům Arcidiecézní charity Olomouc.

Charita Vsetín slavila čtvrtstoletí!

V letošním roce slaví Charita Vsetín 25. let od svého založení. Po celou tuto dobu pomáhá skrze síť služeb potřebným lidem v našem regionu. Ve středu 17. května 2017 uspořádala k tomuto významnému výročí krásnou slavnost. Pojďme se spolu ohlédnout za jejím průběhem.