Předání sociálního automobilu Charitě Vsetín

V úterý 7.8.2018 byl zástupcem společnosti KOMPAKT spol. s.r.o. Charitě Vsetín slavostně předán sociální automobil, který bude denně vidět na cestách nejen Vsetína, ale i v okolních obcích.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Čest jejich památce

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Na lavičce domova v Mukařově. Snímek archiv Arcidiecézní charity Praha

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Velehradské putování

Stalo se již každoroční tradicí, že uživatelé služeb stacionáře Magnolia Charity Vsetín spolu s pracovníky vyjíždějí v letních měsících za zážitky mimo stěny charitní budovy. Pro letošní rok se cílem stalo poutní místo Velehrad a Terárium Modrá.

Na zdraví Haiti vyléčí chudé v Karibiku. Letos tam s Arcidiecézní charitou vyrazí i český lékař

Hranice, Olomouc, Svitavy, Zábřeh – Srpen ve jménu osvěžení a také dobrých skutků. Na dveře klepe již 4. ročník kampaně Na zdraví Haiti. Za kohoutkovou vodu mohou přispět hosté kaváren a hospůdek od jedné do nekonečna korun v Hranicích, Olomouci, Svitavách a Zábřehu. Za jejich příspěvky pak Arcidiecézní charita Olomouc uspořádá zdravotní kemp pro obyvatele, zejména děti, v odlehlé oblasti Baie de Henne. Letos na podzim tam s humanitární pracovnicí Charity zamíří i lékař.

Flétna pod polštářem. Takto usínají černobylské děti na ozdravném táboře

Václavov – Dodržovat pitný režim, hrát si na čerstvém horském vzduchu, hrát na flétnu, vyřádit se v bazénu a vyjíždět na výlety. Zdánlivě obyčejné záležitosti jsou pro některé děti z ukrajinské oblasti zasažené černobylskou havárií jako sen. Splní si ho v podhůří Jeseníků při ozdravném pobytu, který má letos poprvé pod palcem Arcidiecézní charita Olomouc. Některé děti usínají s flétnou pod polštářem. Ráno se vzbudí a je tam. Nebyl to sen…

Ohlédnutí za projektem MP Sidera Charity Vsetín „Vzdělání – cesta k úspěchu“…

Pět let udržitelnosti našeho projektu uteklo jako voda a letošní únor přinesl čas hodnocení a především prostor pro naše plány do budoucnosti.

Milí dobrovolníci, přijďte mezi nás a „vydejme se“ do Zambie

Kontejner pro Zambii. Pomozte nám pomáhat

Olomouc - V parných letních dnech zaměstnanci Arcidiecézní charity Olomouc sváží z dalekých koutů České republiky sesbíraný materiál do sbírky Kontejner pro Zambii. Charitní sklad v Olomouci se pomalu, ale jistě plní.  V tuto chvíli již není na co čekat… Do konce srpna musíme vše roztřídit, zabalit a připravit na dalekou cestu do jihoafrické Zambie. Sami to však bohužel nezvládneme, a proto se obracíme na vás, dobrovolníky.

Vybavení pro zambijskou školu zaplnilo celý náklaďák. Charita nakládala v Mírově

Kontejner pro Zambii je bohatší o školní nábytek z Mírova. Děkujeme

Mírov - Dva roky staré školní lavice a židličky, další nábytek jako větší či menší skříňky, tabule na křídu i tabule magnetická nebo také váhy… Nákladní auto Arcidiecézní charity Olomouc odjíždělo v pondělí 16. července z Mírova zcela naložené. Mírovští  poskytli Charitě do sbírky Kontejner pro Zambii školní nábytek. Pomohli tak potřebným již podruhé. Tentokrát do jejich lavic usednou děti v zambijské vesnici Chiparamba...