Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

EKUMENICKÉ SETKÁNÍ S DUCHOVNÍMI

Ve čtvrtek 24. května 2018 se z iniciativy paní ředitelky Věry Dulavové uskutečnilo v pastoračním domě na Horním náměstí v pořadí již třetí ekumenické setkání vedoucích jednotlivých charitních služeb a dalších pracovníků s kněžími katolických farností a rovněž s duchovními jiných křesťanských církví a sborů, spadajících do územní působnosti Charity Vsetín.

Vernisáž ve Stacionáři Magnolia Charity Vsetín

Již 33. vernisáž v budově Charity Vsetín se pro tentokrát nesla v duchu kamarádství s dotekem hebkého plyše. Své obrázky s námětem „Můj plyšový kamarád“ se nám rozhodla věnovat MŠ Jasenka. A společně jsme se s nimi sešli ke slavnostnímu otevření výstavy 23. 5. 2018.

Ve stacionáři Magnolia Charity Vsetín se slavil Den matek

V České republice se slaví Den matek vždy druhou květnovou neděli. Letos připadl na  neděli 13. května, ale ve stacionáři Magnolia jsme si radost mohli o několik dnů  prodloužit. Ve čtvrtek 17. 5. totiž k tomuto krásnému svátku přišly pogratulovat našim klientkám děti z MŠ Kobzáňova.

Dobročinná kavárna a výstava fotografií

Brumov-Bylnice -  Charita Valašské Klobouky ve spolupráci s Arcidiecézní charitou Olomouc pořádá "Dobročinnou kavárnu" na podporu projektu pro africkou Zambii.

Arcidiecézní charita Olomouc zve o Noci kostelů do své kaple. Přiblíží zde příběhy uprchlíků

ACHO zve do kaple Božího milosrdenství

Olomouc - Kapli Božího milosrdenství v centru Olomouce zná málokdo. Skrývá se totiž ve dvoře Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Malebný prostor kaple se veřejnosti otevře tento pátek, a to díky Noci kostelů. Charita tam veřejnosti přiblíží příběhy lidí, kteří museli opustit své domovy kvůli válce nebo pronásledování. Návštěvníci také budou mít možnost podepsat petici na podporu čínských křesťanů v ČR.

POSTNÍ ALMUŽNA

Chceme se s Vámi podělit o radostnou skutečnost, kterou přinesl výsledek letošní Postní almužny, který činil za vsetínskou Charitu (zahrnuje farnosti Vsetín, Valašská Polanka, Hošťálková, Lidečko a Francova Lhota + příslušné filiálky) 110 507,- Kč. Za Vaši štědrost Vám patří upřímný dík a Pán Bůh zaplať!

Zlínská pouť charit olomoucké arcidiecéze

... tentokrát v krásném mariánském poutním místě Štípa

Z třinácti charit se poutě zúčastnilo na jedno sto padesát pracovníků, příznivců a dětí. Přivítal je Mons. Bohumír Vításek, prezident Arcidiecézní charity Olomouc, všechny přítomné pozdravil místní kněz, P. František Sedláček. Slova se ujal a všem hostům, pracovníkům zlínské Charity, otci Františkovi a štípským farníkům, poděkoval ředitel zlínské Charity, Vlastimil Vajďák. Foto Charita Zlín a Člověk a víra.

Mládež. Solidarita. Evropa. To bylo hlavním mottem Konference Caritas Europa

Čeští zástupci Konference Caritas Europa při příletu

Tbilisi – Diskuse a workshopy na téma, jak přilákat mladé do Charity a jak prohloubit komunikaci s dobrovolníky. Seznamování veřejnosti s Charitou v ulicích Tbilisi. Návštěva centra pro děti z ulice a sociálně slabé rodiny. To vše a mnohem víc nabídla Konference Caritas Europa.  Letos ji pořádala Charita Gruzie ve Tbilisi (7. – 9. května).

Stacionář Magnolia ožil country tancem

18.4. 2018 se prostorami denního stacionáře pro seniory rozezněly chytlavé melodie country písniček. To k nám na návštěvu zavítala skupina Texasky ze Základní školy Luh se svou vedoucí paní Naděždou Dorňákovou.